Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Kršitelja oglobili z 2.820 evri

Alkohol Shutterstock
59-letnega voznika, ki je trčil v avtomobil, peš zapustil kraj prometne nesreče, kazal znake alkoholiziranosti in ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, je doletela visoka kazen.

Včeraj okoli 11.30 je na Glavnem trgu v Novem mestu 59-letni voznik renault espacea pri premiku vzvratno trčil v drug avtomobil in peš zapustil kraj prometne nesreče. Policisti so ga izsledili v bližnjem lokalu. Ker je kazal znake alkoholiziranosti, so zanj odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,43 miligrama alkohola (2,97 grama alkohola na kilogram krvi). 59-letnik naj bi alkohol užival tudi po nesreči, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je moški odklonil. Ugotovili so še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli. 

Na sodišče so naslovili obdolžilni predlog zaradi nepravilnega premika z vozilom, zapustitve kraja prometne nesreče, odklona odrejenega strokovnega pregleda, uživanja alkoholnih pijač neposredno po nesreči in vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Za omenjene kršitve je določena globa v višini 2.820 evrov. Kršitelj je dobil tudi 18 kazenskih točk.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:05 23.april 2014.

    Nima vozniškega , pa so mu dal 18 točk. Na kaj so mu pa prtisnel pečat . Sam na golo rit lohka , nkamer drugam !

  • motorcki 14:23 23.april 2014.

    pozivam policijo(Virant),pijance in divjake s cest.