Šport > Nogomet
59 ogledov

Senzacija v Ljudskem vrtu

večni derbi Anže Petkovšek
Nogometaši Krškega so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (1:0). Sledil je še šok za Mariborčane, ki so doma z 0:2 klonili proti Aluminiju.

Povratniki v prvoligaško druščino so pripravili veliko presenečenje in v Ljudskem vrtu vzeli vse tri točke. Mariborčani so želeli popraviti slab vtis po dveh zaporednih porazih v Novi Gorici in Bakuju ter si dvigniti samozavest pred četrtkovo povratno tekmo evropskega lige proti Gabali. A niso bili uspešni. V jesenskih razmerah so bili Kidričani pogumni, spretni in predvsem zbrani, za kar so jih z aplavzom po koncu dvoboja nagradili maloštevilni gledalci, medtem ko so domačim nogometašem namenili številne kritike in žvižge.

Gostje bi že v osmi minuti lahko prišli do vodstva. Toni Petrović je na polovici igrišča prišel do žoge in skozi razredčeno obrambo Maribora stekel proti vratom. Jasmin Handanović je bil že premagan, a je njegov strel z roba kazenskega prostora končal tik mimo leve vratnice. Novo priložnost so si gostje priborili v 13. minuti. Po prekršku nad Lovrom Bizjakom je Dejan Krljanović z roba kazenskega prostora izvajal prosti strel, žoga pa je zletela tik mimo desne vratnice.

Po teh grožnjah Kidričanov so domači prevzeli pobudo in v 19. minuti je Luka Janžekovič s težavo odbil strel, ki ga je z dvanajstih metrov sprožil Amar Rahmanović. Toda Mariborčani so pustili veliko prostora v obrambi in Kidričani so to izkoristili v 24. minuti, ko je žoga prišla do Žige Škofleka, ki je neovirano stekel proti golu in streljal mimo nemočnega Handanovića v desni spodnji kot.

Trener Darko Milanič je ugotovil, da je hudič vzel šalo in v drugem polčasu sta zaigrala izkušena napadalca Marcos Tavares in Milivoje Novaković. Slednji je v 55. minuti z 20 metrov izvajal prosti strel, Janžeković pa je uspešno posredoval. Z okrepljenim napadom je igra potekala na polovici gostov in v 63. minuti je Josip Zeba na golovi črti obranil strel Tavaresu.

Mariborčani so spet pustili veliko prostora v obrambi in v 65. minuti bi Zeba lahko povišal vodstvo. Njegov strel z glavo je Handanović odbil kot. Mariborčani so si v 72. minuti privoščili novo napako v obrambi. Po številnih odbojih v kazenskem prostoru je žoga prišla do Zebe, ki jo je s peto iz bližine poslal v mrežo. Ta gol je prelomil tekmo. Domači so skušali priti do ugodnega izida, vendar so bili njihovi napadi nepovezani, nervoza pa je bila velika. To je bila voda na mlin igralcem Aluminija, ki so do konca tekme še nekajkrat ogrozili vrata domačih, na koncu pa se veselili velike zmage.

Krško doma še brez poraza

Krčani so prišli do svoje druge zmage v sezoni. Pred svojimi navijači so predvsem v drugem polčasu pokazali všečno predstavo proti anemičnim Celjanom, nevarna je bila predvsem naveza Filip Dangubić - Martin Kramarič. Ta je poskrbela tudi za edini zadetek na tekmi. Krčani so se z današnjimi tremi točkami prebili pred Celjane na šesto mesto.

Ekipi si v prvem polčasu nista priigrali veliko priložnosti, nekaj več so uvodoma s streli poskušali gostje, a bili nenatančni. Gostitelji, ki so v prvem polčasu sprožili tri strele, pa so ob koncu povedli. Kramarič je po samostojni akciji prišel do strela, Matic Kotnik je žogo odbil, a le do Dangubića, ki je zadel v prazno mrežo.

V uvodu drugega polčasa gledalci znova niso videli prav veliko razburljivih dogodkov, v 62. minuti pa je vendarle do strela prišel Kramarič, sprožil po tleh z roba kazenskega prostora, a se je izkazal Kotnik. Krčani so tudi v nadaljevanju kreirali nevarnejše akcije, na drugi strani pa Celjanom igra ni stekla.

V 80. minuti je znova nase opozoril razigrani Kramarič, ki je prodrl v kazenski prostor, sprožil nekoliko z desne strani, Kotnik pa je bil dobro postavljen. Dve minuti pozneje je z roba kazenskega prostora malce premalo natančno meril Dangubić, prav njegova naveza s Kramaričem je sicer še povzročala precej težav celjski obrambi, ki pa kljub nekaterim nevarnim akcijam, predvsem v protinapadih, ni več klonila.

Prva liga TS, 6. kolo:

Domžale : Olimpija Ljubljana 1:3 (0:1)
Alvir 79.; Zajc 19., Kronaveter 62., Wobay 76.

Rudar Velenje : Gorica 1:2 (1:1)
Glavina 26.; Žigon 37., Kapić 78.

Luka Koper : Kalcer Radomlje 3:0 (2:0)
Andrejašič 4., Muslimović 42., Pučko 48.

Krško : Celje 1:0 (1:0)
Dangubić 40.

Maribor : Aluminij 0:2 (0:1)
Škoflek 24., Zeba 72.

  • LESTVICA:

    1. Olimpija Ljubljana 13 točk
    2. Gorica 12
    3. Domžale 11
    4. Luka Koper 9
    5. Maribor 8
    6. Krško 8
    7. Aluminij 7
    8. Celje 7
    9. Rudar Velenje 7
    10. Kalcer Radomlje 2

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.