Šport > Nogomet
33 ogledov

Van Persie brez milosti do Arsenala

(Manchester United - Arsenal)
1/25
Reuters
Manchester United je z zadetkom Robina van Persije na Old Traffordu premagal vodilni Arsenal (1:0). Newcastle je presenetljivo slavil pri Tottenhamu (0:1), predzadnji Sunderland pa je šokiral Manchester City (1:0).

Manchester United je z zmago na Old Traffordu dokazal, da še vedno lahko parira najboljšim ekipam v angleški Premier ligi. Topničarji so v gledališče sanj prispeli polni optimiza, s katerim so jih navdale prepričljive predstave v letošnji sezoni, a tudi tokrat so morali igrišče rdečih vragov zapustiti sklonjenih glav.

Krvnik londonskega kluba je bil nekdanji arsenalovec Robin van Persie, ki je v prvem polčasu z glavo dosegel edini zadetek na tekmi. Nizozemec je s tem poslal jasno sporočilo trenerju topničarjev Arsenu Wengerju, ki je pred obračunom na Old Traffordu dejal, da bo Van Persie zanj za vedno nogometaš Arsenala.

Rdeči vragi vstopili v igro za naslov

Arsenal je v Manchester prispel na krilih zmage proti Liverpoolu in Borussii Dortmund, kar pa ni prestrašilo Uniteda, ki se je na lestvici zavihtel na peto mesto in zaostanek za vodilno ekipo lige znižal na pet točk.

(Manchester United - Arsenal) | Avtor: Reuters Reuters
V prvih minutah srečanja je gostujočega vratarja preizkusil Wayne Rooney, ki pa s sterilnim poskusom z razdalje ni poskrbel za dvig srčnega utripa. Nekaj življenja je v srečanje vnesel Robin van Persie, ki je v 27. minuti najvišje skočil po podaji iz kota in s strelom v desni zgornji kot premagal gostujočega vratarja. Natančnega strela Nizozemca ni mogel zaustaviti niti Kieran Gibbs, ki je stal na golovi črti.

Topničarji po prejetem zadetku niso našli pravega odgovora. Gostujoči vratar Wojciech Szczesny jo je v trčenju s Philom Jonesom odnesel brez posledic, medtem ko je imal Nemanja Vidić manj sreče in po bližnjem srečanju z Davidom De Geo zapustil igrišče.

Arsenal moral priznati premoč

Arsenal je po odmoru postajal vse bolj nevaren, najbližje zadetku pa je bil Mesut Özil v 58. minuti. Rooney bi lahko kmalu zatem povišal na 2:0, ko je obramba Arsenala nespretno posredovala po podaji Shinjija Kagawe, vendar je napadalec Uniteda meril mimo desne vratnice. V zaključku tekme je s strelom za izenačenje poskusil še Olivier Giroud, United pa je minimalno prednost uspel zadržati do zadnjega sodniškega piska.

Krulove mojstrovine ustavile Tottenham

Na stadionu White Hart Lane je prvi zapretil Tottenham prek Roberta Soldada, Madridčan pa je z glavo meril čez gol. Na drugi strani je nato z leve strani sam pred vratarja prišel Loïc Rémy, še pravočasno so ga dovolj ovirali domači branilci.

(Tottenham Hotspur - Newcastle United) | Avtor: Reuters Reuters
A le nekaj trenutkov kasneje je francoski napadalec po ukradeni žogi Yoana Gouffrana in lepi globinski podaji slednjega spet prišel pred Brada Friedla in ga preigral ter potisnil žogo v prazno mrežo.

Domači so krenili po izenačenje, toda strele Soldada, Christiana Eriksena in Paulinha je ustavil tokrat fantastični nizozemski vratar Tim Krul. Tudi v drugem polčasu je bil Krul nepremagljiv, v dvoboju "ena na ena" je ustavil Eriksena, Sandro pa je z glavo meril mimo gola. Posebej odlično pa je Nizozemec posredoval po prostem strelu Gylfija Sigurdssona, ko je najprej odbil strel Islandca, nato pa ukrotil še odbitek Younesa Kaboula. Newcastle je tako vzdržal za pomembno zmago in se približal ekipam na vrhu lestvice, čeprav so domači sprožili kar 31 strelov, od tega jih je 14 letelo v okvir vrat.

Angleška liga, 11. kolo:

Aston Villa : Cardiff City 2:0 (0:0)
Bacuna (77), Kozák (84)
Velikonje (City) ni bilo v ekipi.

Chelsea : West Bromwich Albion 2:2 (1:0)
Eto'o (45), Hazard (90/11-m); Long (60), Sessègnon (68)

Crystal Palace : Everton 0:0*
* – tekma se je zaradi prometnega zamaška začela s 15-minutno zamudo

Liverpool : Fulham 4:0 (3:0)
Amorebieta (23/a.g.), Škrtel (26), Suárez (36, 54)

Southampton : Hull City 4:1 (3:0)
Schneiderlin (30), Lambert (30/11-m), Lallana (37), Davis (88); Sagbo (55)
Koren (City) je igral od 46. minute.

Norwich City : West Ham United 3:1 (0:1)
Hooper (54/11-m), Snodgrass (72), Fer (90); Morrison (32)

Tottenham Hotspur : Newcastle United 0:1 (0:1)
Remy (13)

Sunderland : Manchester City 1:0 (1:0)
Bardsley (21)

Manchester United : Arsenal 1:0 (1:0)
Van Persie (27)

Swansea City : Stoke City 3:3 (0:2)
Wilfried (56, 86), Dyer (74); Walters (8), Ireland (25), Adam (90/11m)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.