Šport
25 ogledov

Kuba ustavila Roblesa: rdeča luč za SP

sp atletika 110 ovire robles xiang ricardson Reuters
Kubanski atlet Dayron Robles, olimpijski prvak na 110 metrov z ovirami iz Pekinga 2008 ter nekdanji svetovni rekorder, ne bo nastopil na letošnjem svetovnem prvenstvu v Moskvi.

Vzrok je spor s Kubansko atletsko zvezo (FCA), ki mu ni izdala dovoljenja za nastop na mednarodnih tekmah. Dayron Robles po poškodbi na lanskih olimpijskih igrah v Londonu ni tekmoval pet mesecev, januarja pa je sporočil, da ne bo več nastopal.

A si je premislil, vrnil se je na mitingu v Torinu pred dvema tednoma, nato pa je kubanska zveza preprečila njegove nadaljnje nastope, v načrtu je imel še mitinga v Göteborgu in Reimsu.

"Kuba ne bo dovolila Dayronu, da bi nastopal zaradi težav z disciplino in njegovim razumevanjem športne etike," je vzroke za rdečo luč krovne državne športne zveze za časnik Trabajadores pojasnil predsednik FCA Alberto Juantorena.

Kljub prepovedi kubanske zveze bi 26-letni atlet lahko nastopil na mitingih, če bi zamenjal klub in tekmoval s tujo licenco, ne bo pa mogel nastopiti na velikih tekmovanjih pod okriljem Mednarodne atletske zveze (IIAF), če ne bo imel dovoljenja svoje matične zveze. Če bo zamenjal državljanstvo, pa bo moral na nastope za novo državo pozabiti za dve leti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.