Šport > Moto športi
75 ogledov

Kubica spet za volanom bolida F1

Robert Kubica EPA
Robert Kubica je opravil svojo prvo testno vožnjo v dirkalniku formule 1 po hudi nesreči leta 2011, ko se je grdo poškodoval na vožnji relija.

Robert Kubica je po šestih letih znova sedel za volan bolida formule 1. Za Renault je na testih v Valenciji opravil 115 krogov. Sedel je v šasiji, ki je leta 2012 popeljala Kimi Räikkönena do zmage za Lotus na dirki v Abu Dabiju.

Kubica naj bi tudi v prihodnje opravil še nekaj testov za Renault. "Zakaj smo o tem molčali? Bil je to privaten test za Roberta," so zapisali na twitterju ekipe Renault in dodali: "Lahko pa vam povemo - Robert se je pritoževal nad oprijemom, podkrmarjenjem, podtlakom in imel ob tem največji smehljaj na obrazu."

Zdaj 32-letni Poljak je bil leta 2011 član moštva Lotus-Renault, ko je v nesreči na reliju v Italiji dobil hude poškodbe roke. Relija se je udeležil za zabavo med zimskimi testiranji formule 1.

Kubica se je kasneje vrnil k reliju in leta 2013 osvojil naslov v razredu WRC2, manj uspešno pa je bilo njegovo vodenje ekipe RK team v tem športu. Kasneje je znova presedlal na dirkaške steze, vozil je v različnih serijah dirkalnih avtomobilov. V seriji Renault Sport Trophy je stopil nas topničke v slovitem Spa-Francorchampsu.

V tem letu je bil pred preizkušnjo v Valencii testni voznik v GP3, formuli E in LMP2. Njegovo vrnitev v bolid formule 1 so hitro pozdravili tudi njegovi nekdanji tekmeci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.