Slovenija
44 ogledov

Kucler Dolinarjeva na čelu ljubljanske upravne enote

Mojca Kucler Dolinar Nik Rovan
Kucler Dolinarjeva bo odslej poleg tega, da je državna sekretarka in slovenska članica v Evropski komisiji za boj proti rasizmu in nestrpnosti, še načelnica ljubljanske upravne enote.

Minister za infrastrukturo in prostor, ki opravlja tekoče posle, Zvone Černač, ki je po odhodu Senka Pličaniča pooblaščen tudi za vodenje resorja za pravosodje in javno upravo, je za načelnico ljubljanske upravne enote imenoval državno sekretarko na pravosodnem ministrstvu Mojco Kucler Dolinar, poroča današnji Dnevnik.

Na ministrstvu za pravosodje in javno upravo (MPJU) so za časnik pojasnili, da se je na razpis za načelnika Upravne enote Ljubljana prijavilo pet kandidatov. O imenih niso želeli govoriti. Komisija je tri kandidate ocenila kot neprimerne, eden od dveh preostalih kandidatov pa je od kandidature pozneje odstopil.

"Minister tako ni imel težke odločitve," so za Dnevnik povedali na MPJU. Dodali so, da je sedanji načelnik ljubljanske upravne enote Dušan Verbič že avgusta lani izpolnil pogoje za upokojitev.

Sicer je Kucler Dolinarjevo, ki prihaja iz vrst NSi, vlada 25. oktobra lani imenovala tudi za slovensko članico v Evropski komisiji za boj proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI) v Strasbourgu. Mesto državne sekretarke na pravosodnem ministrstvu je zasedla 1. februarja letos. V prvi vladi Janeza Janše pa je bila ministrica za visoko šolstvo.

Komentarjev 8
  • Lavdan 11:05 09.marec 2013.

    Politično kadrovanje, a upajmo, da bo vsaj malo ustavila Jankoviča.

  • dragec 07:45 09.marec 2013.

    No, to je značilno za JJ in SdS

  • joža 12:46 08.marec 2013.

    Glavno, da je prave barve!!!!