Šport
26 ogledov

Kul tip prevzema Leeds

Sport 26.09.11, Darko Milanic, nogomet, foto: epa EPA
Leedsov šef Massimo Cellino je potrdil, da bo nekdanji slovenski reprezentant in 'zelo kul tip' Darko Milanič novi menedžer kluba.

Šestinštiridesetletni Darko Milanič naj bi jutri podpisal dvoletno pogodbo s članom lige Championship Leeds Unitedom. "Res je, podpisal je za dve leti. Pravkar je prišel, čakali smo ga okoli 15 dni. Ne vem, zakaj sem ga izbral. Trenerji so kot lubenice, šele ko jih odpreš, vidiš kaj je notri. Njegove posebne kakovosti? Je zelo čeden, kaj vam naj rečem?" je dejal italijanski bogataš, novico o novem trenerju pa so zapisali tudi na spletni strani kluba. 

"Bil je dober branilec, nevaren v protinapadih, ko je igral za Partizan in Sturm, izkazal pa se je tudi kot trener. Maribor je popeljal v Evropsko ligo, z njim je igral tudi v Ligi prvakov. Bil je uspešen kot nogometaš in kot trener, rad ima Premier League. Odpovedal se je svoji trenerski službi v prvi avstrijski ligi, da bi sodeloval z Leedsom v ligi Championship. Leeds je zanj lepa priložnost, da se izkaže in nas naredi ponosne. Ne govori veliko, je zelo pragmatičen. Všeč mi je. Je zelo kul tip," je kasneje še dejal Cellino.

Ta je z lubenico sicer primerjal tudi prejšnjega menedžerja Dave Hockadayja, ki ga je zaposlil junija, le po šestih tednih pa ga je odpustil. Cellino je v 22 letih, ko je bil na čelu italijanskega Cagliarija, sicer odtavil kar 36 trenerjev.

Milanič je pred selitvijo k Sturmu z Mariborom sicer osvojil devet lovorik: štiri državne naslove, tri pokale in dva superpokala. "Kdo ve, kdaj bo še prišla takšna ponudba," je sicer že v nedeljo dejal slovenski trener, ki mu bo tudi tokrat pomagal Novica Nikčević

Leeds je sicer v zadnjem času igral odlično, pod vodstvom začasnega trenerja Neila Redfearna je zbral tri zmage in remi ter se povzpel na 11. mesto v angleški drugoligaški druščini. Nazadnje je v soboto v lokalnem derbiju s kar 3:0 padel Huddersfield

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.