Slovenija
145 ogledov

Sporna jedrca in barva za lase

Trgovina istockphoto Žurnal24 main
Zaradi presežene vrednosti toksinov ne uživajte mareličnih jedrc proizvajalca PlanetBIO. Prav tako ne uporabljajte barve za lase Color Look iz Eurospina, saj je v njih prisotna nedovoljena kemikalija.

Podjetje PlanetBIO poziva k umiku mareličnih jedrc 100 % Apricot kernels v 200-gramskih pakiranjih; v živilu so namreč ugotovili preseženo vsebnost aflatoksinov. Gre za marelična jedrca z datumom proizvodnje oktobra, novembra ali decembra lani ter zapadlostjo s 30. avgustom letos.

Kupci in trgovci kupljeno blago že lahko vrnete, podjetje bo blago bodisi nadomestilo bodisi zamenjalo bodisi vam izdalo dobropis.

V barvi za lase sporna kemikalija

Eurospin pa objavlja odpoklic barve za lase Color Look, saj je v njih prisotna kemikalija o-aminofenol, ki je od 3. januarja letos kozmetični izdelki ne smejo več vsebovati. Prodajalec potrošnike prosi, da izdelka ne uporabljate in ga vrnete v katero izmed njihovih poslovalnic, kjer vam bodo povrnili kupnino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.