Slovenija
74 ogledov

Kulturniki Turka ozmerjali s smradom

Protesti kulturnikov proti ukinitvi samostojnega ministrstva za kulturo so na predvečer kulturnega praznika doživeli vrhunec. Protestniki so pred vhodom v Cankarjev dom pričakali tudi bodočega ministra Žiga Turka in ga ozmerjali s smradom.

Kot je razvidno iz videoposnetka, ki ga je na Youtubu objavil portal politikis.si, so protestniki Turka, bodočega ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, pričakali pred vhodom v Cankarjev dom, kjer je potekala osrednja državna proslava.

Nasprotniki ukinitve samostojnega kulturnega ministrstva, ki so sicer pred tem že na ploščadi pripravili protest s simboličnim prižiganjem svečk, so se pri tem verbalno znesli tudi nad prihodnjim ministrom. Med drugim so ga ozmerjali z besedami "smrdiš" in "sram naj te bo".

Jakič: "To je nekulturno dejanje"

"Nekulturen vzklik protestnika ob mimohodu @zzturk je nekulturno dejanje in na žalost meče slabo luč na upravičen protest zoper ukinitev MK," se je na Twitterju na sinočji protest v hramu slovenske kulture odzval poslanec Pozitivne Slovenije Roman Jakič.

Nekdanja zdravstvena ministrica Zofija Mazej Kukovič pa je na Twitterju zapisala, da si ob današnjem prazniku zaželimo kulturnega komuniciranja.

To je "podpisala – takoj" tudi informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar. "Raven dialoga je zrcalo družbe," je ob tem še zapisala na Twitterju.

"Tole posploševano zgražanje zaradi 'smradnega' izpada enega tipa pred CD je zgolj še ena šentflorjanska hipokrizija. S smajlijem ali brez...," pa je na Twitterju zapisal nekdanji minister v Pahorjevi vladi Gregor Golobič.

Komentarjev 40
  • Klemen Zec 11:32 09.februar 2012.

    smrdi Žiga Turka in njegov m...j..ki vodja IJgroteskno je, kako lahko taki, ki pridejo s prevaro na "ablast" podučujejo druge kaj je prav in kaj ni ?!ko so že enkrat vladali so le k....d.li, reformirali niso nič, skratka ...prikaži več eno samo veliko gobcanje jih je, za svoje rabote pa mislijo račun izstavit narodu ?krepko se motijo, upam, da bo tej nedemokratični vladi v kratkem odklenkalo, saj si slovenci tega ne želimo !

  • JANEZ1958 22:39 08.februar 2012.

    Poglejte ,kaj je ustvaril Prešeren brez ministerstva,če vam to kaj pove!

  • juventus1897 19:44 08.februar 2012.

    Drhal rdeča murgelska smrdljiva! Res ste kulturni...delat pejte, za 570 EUR na mesec, ne pa da šminkerite v kostimih za 800 EUR sredi Prešerca in glumite kok ste bogi! A se bojite, da neboste več šli vsak dan na kosilo ...prikaži več v Nebotičnik in na kavo ob Ljubljanici za 2 EUR?