Šport > Zimski športi
37 ogledov

Kuncu "superministrstvo" prekinilo pogodbo

Mitja Kunc pokal vitranc 2012 kranjska gora Saša Despot
Nekdanji uspešni slovenski smučar Mitja Kunc, ki se je na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schaldmingu z vodjo ekipe Tine Maze Andreo Massijem zapletel v afero Frekvenca, je zdaj ostal brez pogodbe.

Mitji Kuncu so pri ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (MIZKŠ) zaradi kršitve prekinili pogodbo, danes poroča časnik Delo.

Po mnenju "superministrstva", ki je Kuncu v okviru panožnih športnih šol zagotavljalo delo pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS), nekdanji uspešni slovenski alpski smučar ne bi smel biti na SP v Avstriji, saj njegova pogodba opredeljuje povsem drugačne zadolžitve.

Kunc naj bi po štiriletni pogodbi moral skrbeti za delo mlajših kategorij in ne bi smel biti na članskem prvenstvu, saj je tako nenamensko porabljal denar, so prepričani na MIZKŠ, ki so po priporočilu inšpekcijske službe nenadoma izdali sklep o prekinitvi pogodbe.

Kunc ni edini, ki je bil v prekršku. "Pogodbo so prekinili še dvema osebama, a je Kunc zaradi zapleta s frekvencami nase najbolj opozoril," je za Delo dejal generalni direktor direktorata za šport pri  MIZKŠ Drago Balent.

Na prekinitev pogodbe se je Kunc že odzval. "To me je zelo presenetilo. Na SP sem odpotoval kot trener Žana Kranjca in Mišela Žeraka, ki sta z 20 leti še vedno starejša mladinca in sem ju treniral prek sezone, zato je bilo logično, da ju vodim tudi na SP," Kunca citira Delo, Korošec pa dodaja, da je reševanje zapleta prepustil vodilnim pri SZS.

Naj spomnimo, Massi in Kunc sta se ruvala na očeh več članov SZS pa tudi povabljenih sponzorjev, ki z veliko denarja podpirajo slovensko smučarijo. Razlog je bil vdiranje v Massijevo frekvenco radijske postaje. "Vsi vedo, da sem jaz na liniji ena. Ko sem Tini pred tekmo dajal informacije, jih ni slišala, ker je bil še nekdo drug na tem kanalu. To bom razčistil, čeprav vnaprej vem, da se bodo vsi izmikali in opravičevali. Take stvari so se že dogajale. Če hočejo biti turisti, naj gredo na kak drugi breg. Vem, kdo je bil, in bolje bo, če ga v tem trenutku ne dobim," je takrat dejal Massi, ki si je za žrtev izbral Kunca. Vse skupaj se je začelo z zmerjanjem, sledila sta prerivanje in suvanje, vmes pa je bilo tudi nekaj udarcev.

Komentarjev 11
  • saramara 13:51 08.marec 2013.

    Ce se en glupac od kunca petelini tam kjer mu ni prostor, ali naj ga hvalimo samo zato, ker je "nas"???? Poleg tega, zaradi cesa ze se on petelini? Ker njegove trenerske sposobnosti za zdaj se niso pokazale nekih rezultatov. ...prikaži več Pa se to, on trenira mlade fante, kaj je torej delal na tekmi, kjer je bila Tina Maze???? Poleg tega, pa je Massi mogoce res tujec, vendar ne vem od kdaj slovenskim zamejcem pravimo tujci. Ce pa slucajno ni slovenski zamejc, pol pa kapo dol, ker zna lepo govoriti slovensko.

  • Žurnalček 20:38 06.marec 2013.

    Ženski štab , moški pa naj si najdejo svojega !

  • Žurnalček 20:37 06.marec 2013.

    Sploh ne bi smel biti v Schladmingu, kaj šele da ima in nosi uradno radiopostajo. Kdo mu je dal radio? Makuc , ki sedaj nekaj motovili in se boji , da ga ne zradirajo in zato edini krivec !. Res ...prikaži večes je Kunc trener Žana in Mišela, vendar ne v reprezentanci , kjer prevzemajo člane državne reprezentance trenerji SZS.