Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Kupovanje potrdil o tehnični ustreznosti vozil

Policija Profimedias
Policisti in kriminalisti so ponoči zaključili s hišnimi preiskavami zaradi suma korupcije v družbah, ki opravljajo tehnične preglede.

Kot smo že poročali, policisti in kriminalisti ljubljanske uprave so včeraj na območju Ljubljane, Kranja in Novega mesta opravljali hišne preiskve na 15-tih lokacijah. Preiskujejo sume storitev korupcijskih kaznivih dejanj pri tehničnih pregledih avtomobilov. Trije osumljenci, ki so jih tekom preiskav priprli, so še vedno v priporu.

Policisti naj bi med drugim preiskovali kupovanje potrdil o tehnični ustreznosti vozil, ki jih menda ni bilo treba pokazati. Hišne preiskave so potekale v stanovanjskih in poslovnih prostorih gospodarskih družb in fizičnih oseb.

"Dosedanje ugotovitve predkazenskega postopka kažejo na to, da so osumljeni v postopkih tehničnega pregleda vozil, potrjevali tehnično brezhibnost vseh vrst vozil, čeprav vozila niso bila tehnično brezhibna, ali pa vozilo sploh ni bilo pripeljano na tehnični pregled. Potrdilo o tehnični
brezhibnosti vozila so torej izdalo zgolj na podlagi predložene dokumentacije vozila," sporoča Maja Ciperle Adlešič z ljubljanske policijske uprave. 

Prav tako iz dosedanjih ugotovitev izhaja utemeljen sum, da so pregledniki v zameno za takšno nezakonito ravnanje od strank prejemali plačilo v različnih zneskih, ugotovljenih je bilo več takšnih primerov dnevno. "V predkazenskem postopku obravnavamo tudi osumljeno osebo, ki je
bila posrednik za tovrstne nezakonite storitve med "stranko" in tehničnim preglednikom," dodaja Adlešičeva. Še dodatne podrobnosti glede preiskave bo policija podala jutri.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 6
  • blueone 18:42 31.maj 2016.

    To so res "težka" korupcijska dejanja, zato je res treba angažirat vse policiste v SLO... tam, ko se res korupcija dogaja, se pa stran pogleda...tukaj gre bolj za povzročanje nevarnosti, kot pa za koruptivna dejanja.

  • kapibara 17:14 31.maj 2016.

    Ma če bi bil umešan koncern jankoviĆ, bi se vse zataškalo, s pomočjo spodnjega predala na PP Postojna..

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:03 31.maj 2016.

    Najbolj žalostno pa je,da je ogromno vozil tehnično pomanjkljivih zaradi takih požrešnih uradnikov oz. zaposlenih.