Slovenija
103 ogledov

Kupujejo sedem tisoč mobilnikov

Karel Erjavec s telefonom Boštjan Tacol
Država. Sklenila bi deset tisoč naročniških razmerij.

Nove aparate za mobilno telefonijo bodo dobili praktično vsi, ki v državni upravi kaj pomenijo, od uslužbencev v kabinetu predsednika republike do nekaterih zaposlenih na 12 ministrstvih in uradnikov na 57 upravnih enotah po državi.

Pet kakovostnih razredov

Država kupuje 7.066 mobilnih aparatov v petih kakovostnih razredih. Največ, 2.758, iz osnovnega, vstopnega razreda, ki jih bodo uporabniki potrebovali le za telefonijo in pošiljanje SMS-sporočil. Potrebujejo 3.400 telefonov iz srednjega in visokega poslovnega razreda, 893 uporabnikov bi rado imelo pametne telefone blackberry. Skleniti nameravajo 10.495 naročniških razmerij. V drugem sklopu država naroča tudi naprave za prenos podatkov.

Odpiranja ponudb ni bilo

Na agenciji za javno naročanje (AJN) bi morali ponudbe odpirati v četrtek, a so se pri Debitelu pritožili in vložili zahtevo za revizijo postopka. Z Debitela so nam sporočili, da ponudbe niso oddali. Revizijo pa zahtevajo, ker menijo, da "razpisni pogoji močno favorizirajo enega od ponudnikov in obenem ne prinašajo ustreznih učinkov za naročnika".

Po naših informacijah jih motijo predvsem izločitvena merila. Država namreč zahteva, da imajo ponudniki sklenjeni vsaj dve pogodbi za storitve mobilne telefonije, od katerih je vsaka sklenjena za vsaj 800 uporabnikov. Na Debitelu informacij niso želeli potrditi, povedali so le, da "ne bi bilo korektno javno polemizirati o očitanih kršitvah, zato v tej fazi še ni mogoče razkriti konkretnih očitkov iz vloženega zahtevka za revizijo". Povedali so še, da so ob pravilno zastavljenem razpisu pripravljeni oddati konkurenčno ponudbo.

Z AJN pa so sporočili, da so izvajanje postopka oddaje javnega naročila zadržali, dokler naročnik oziroma državna revizijska komisija ne odločita o zahtevku za revizijo.

Komentarjev 28
  • mike2 19:04 05.junij 2012.

    Je pa razlika če si sam kupiš takle telefonček, ali ti ga pa kupijo davkoplačevalci. Pa še tekoči stroški ne gredo na nas, davkoplačevalce.

  • mike2 19:01 05.junij 2012.

    Ste pa pozabili Falcona, ki "počiva" v cerkljanskem hangarju. Če pogledaš to investicijo, so tele telefončki drobiž!Morda ga pa ne bodo prodali, če ima Falcon "range" do Avstralije?

  • bojovi 16:55 03.junij 2012.

    NE. Kratko in jedernato.