Magazin > Film & Glasba & TV
166 ogledov

Kusturica: Bregović je običajen lopov!

Goran Bregović v Portorožu Lestat
Goran Bregović je moral plačati kazen v vrednosti milijon evrov, saj ga ga je francoski glasbenik tožil, da mu je ukradel pesem.

Francosko sodišče je presodilo, da je Goran Bregović ukradel pesem Enrica Maciasa in je moral plačati kazen v vrednosti milijon evrov. Srbska legenda, ki ga poznamo kot vodjo skupine Bjelo dugme, je Maciasovo pesem v filmu Arizona Dream uporabil kot svojo.

"Bregovič s to kaznijo ni izgubil veliko denarja, saj so zgoščenko tega filma prodajali tudi v Združenih državah in je s prodajo dobil kar sedem milijonov evrov,“ je za srbske medije povedal vir, ki je blizu legendarnemu glasbeniku.

Film je pred desetimi leti režiral Emir Kusturica, ki pa nad njegovim dejanjem ni navdušen in sta zato tudi prekinila stike. "Brega je običajen lopov, zloben lopov. Tega sem se zavedel šele ko me je poklical Iggy Pop, ki je pesem zapel, in vprašal, kako se lahko nekdo podpiše pod to pesem, ki sicer že obstaja. Vprašal me je, kako jo lahko navajamo kot avtorsko pesem, če pa je ukradena. In tako nas je Enrico Macias tožil,“ je povedal Kusturica za TV B92.

Slišite, da sta pesmi zelo podobni?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.