Šport
16 ogledov

Kuyt se po napadu vrača domov

Kuyt Lazio Fenerbahče Evropska liga četrtfinale EPA
Nizozemski reprezentančni napadalec Dirk Kuyt je po sobotnem strelskem napadu na moštveni avtobus turškega nogometnega kluba Fenerbahče sporočil, da je z letošnjo sezono njegove turške avanture nepreklicno konec.

Štiriintridesetletni nekdanji zvezdnik Liverpoola se bo vrnil domov na Nizozemsko, kjer bo znova zaigral za rotterdamski Feyenoord. Dirk Kuyt je majico kluba iz Rotterdama nosil že v letih od 2003 do 2006, ko je začel zelo uspešno šestletno sodelovanje z Liverpoolom. Leta 2012 se je pridružil Fenerbahčeju, kjer je na 87 nastopih zbral 26 zadetkov, s sproščenostjo in optimizmom tako na kot izven nogometnih igriščih ter privrženosti dobrodelnim projektom pa je v Turčiji hitro postal zelo priljubljen.

Kuyt se je navijačem prek Facebooka že zahvalil za podporo, prav tako pa jim je sporočil, da odločitev za odhod ni bila posledica strelskega napada, ki ga je obsodila vsa Turčija, ampak je dozorela že pred tem dogodkom. Kuyta sicer ni bilo na avtobusu, ki je postal strelska tarča oboroženih napadalcev.

"Po devetih letih zdoma je napočil čas za vrnitev domov," je sporočil Kuyt, ki bo preživeti čas v Turčiji ohranil v zelo dobrem spomin. Uradno se bo nizozemski ekipi pridružil s 1. julijem.

V napadu na uradni moštveni avtobus je bil ranjen voznik, ki so ga morali prepeljati v bolnišnico. Igralci niso bili poškodovani. Sicer so se vračali z gostovanja, na katerem so s 5:1 ugnali Caykur Rizespor, napadli pa so jih pri prevozu na letališče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.