Šport
28 ogledov

Slovenci tokrat od Luksemburga boljši za enajst

himna Slovenija Makedonija rokomet prijateljska tekma dvorana Polaj Trbovlje Saša Despot
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v četrtem krogu kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju leta 2015 premagala izbrano vrsto Luksemburga s 37:26 (19:13).

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Denića so v četrtek v Differdangu visoko premagali tekmece iz Beneluksa s 36:16 in dosegli tretjo najvišjo zmago v zgodovini reprezentančnega rokometa.

Tudi povratno tekmo je dobila slovenska reprezentanca, ki je bila danes boljša s 37:26. Tekma je bila precej izenačena v prvih dvajsetih minutah, ob koncu prvega polčasa in v drugem delu igre pa so Slovenci pokazali razliko v kvaliteti in pripravljenosti in tekmo na koncu brez težav dobili in vknjižili še šesto točko v kvalifikacijah.

Kljub slabemu začetku na odmor z lepo prednostjo

Slovenci so današnjo tekmo začeli nekoliko neprepričljivo in si v uvodnih minutah nabrali že tri gole zaostanka. Ob številnih izgubljenih žogah v napadu so do izenačenja prišli šele v 13. minuti, ko je Luka Žvižej izid poravnal na osem. Luksemburžani kljub tmeu niso popustili in izkoristili slabšo igro v obrambi Slovenije in izključitev Luke Žvižeja, da so še naprej ostali korak pred domačini.

Pred zadnjimi desetimi minutami prvega polčasa pa so se Slovenci le nekoliko zbrali in po dveh zaporednih obrambah Matevža Skoka prišla do prvega vodstva na tekmi. Ob koncu prvega dela igre so Luksemburžanom pošle moči in Slovenci so bili tako zdaj tisti, ki so višali prednost in nekoliko popravili slab vtis z začetka tekme.

Visoka zmaga jih je malce preveč sprostila

Drugi polčas je prinesel pričakovano. Dober napad in tudi obrambo slovenske izbrane vrste, ki je v začetku iz minute v minuto višala prednost. Klemen Ferlin je branil v drugem delu igre in se izkazal, a se Slovenci niso mogli odlepiti tako kot so se na prvi tekmi, saj so Luksemburžani držali zaostanek okoli desetih golov.

Prvi strelec Slovenije s petimi zadetki Dragan Gajić je po tekmi dejal: "Dejstvo je, da ko zmagaš tri dni nazaj za 20 zadetkov, nekje v glavi obstaja neka mera sproščenosti, po drugi strani pa, ko enkrat oblečeš dres reprezentance moraš dati na vsaki tekmi maksimum. Danes smo pošteno oddelali svoje delo, nismo pa prikazali željene igre."

Kapetan Uroš Zorman pa je bil direkten: "Zadovoljni na nek način smo, odigrali smo korektno tekmo, pomembni sta dve točki, zmaga in da smo ostali brez poškodb. Zdaj prihajajo malo bolj resne tekme, najprej gremo v Švico nato pa še tekma doma. Mi ne bežimo odogovrnosti, ti tekmi je treba zmagati brez pomislekov."

Kvalifikacije za SP, 4. krog:

Skupina 3

Slovenija : Luksemburg 37:26 (19:13)
Gajić in Mačkovšek 5, Žvižej 4; Meis 8

Švica : Ukrajina 31:32 (17:16)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.