Šport > Zimski športi
27 ogledov

Kvalifikacije v Inssbrucku izločile Damjana in Tepeša

Tepeš Klingenthal smučarski skoki posamična tekma svetovni pokal EPA
Tradicionalna novoletna turneja v smučarskih skokih se je s kvalifikacijami v Innsbrucku prevesila v drugo, avstrijsko, polovico. Na jutrišnji tekmi bo nastopilo pet Slovencev, odpadla sta Jernej Damjan in Jurij Tepeš.

Spremenljive razmere v vetrovno neugodnem Innsbrucku so predstavljale težak zalogaj za številne skakalce na današnjih kvalifikacijah. Prvič na turnerji se Slovenci niso družno uvrstili na tekmo, ampak sta odpadla Jernej Damjan in Jurij Tepeš, ki sta bila prekratka. Na tekmo se je tako uvrstilo pet slovenskih orlov, ček za zmagovalca kvalifikacij pa je v žep pospravil Norvežan Anders Fannemel. 

Od petih uvrščenih Slovencev je svojo nalogo najbolje opravil Jaka Hvala, med favoritu v paru pa so tudi Peter Prevc, Rok Justin in Tomaž Naglič. Robert Kranjec se je komajda uvrstil na tekmo, saj je bil zadnji med kvalifikanti in se je najtežjemu tekmecu izognil zgolj po zaslugi Simona Ammanna in Thomasa Mogensterna, ki sta se opovedala kvalifikacijskemu skoku. 

Precej bojazni je bilo, da današnje kvalifikacije ne bodo mogle biti izpeljane, prav zaradi težav z vetrom. Enaka skrb ostaja za jutrišnjo tekmo, ki bo v primeru, da odpade, prenešena v Bischeshofen, kjer bi bile na sproredu dve tekmi, kar se je zgodilo že leta 2008.

Pari Slovencev za tekmo v Innsbrucku:

Robert Kranjec - Wolfgang Loitzl (Avt)

Jaka Hvala - Lukas Hlava (Češ)

Rok Justin - Michael Neumayer (Nem)

Peter Prevc - Lamuis Chapuis (Fra)

Tomaž Naglič - Thomas Kraft (Avt)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.