Šport > Nogomet
74 ogledov

Alžirija skupaj z Gano naslednja potnica na SP

Egipt Gana Kairo kvalifikacije Afrika SP 2014 EPA
Nogometna reprezentanca Gane se je še tretjič zapored uvrstila na svetovno prvenstvo kljub porazu v Kairu (1:2).

Ganci so skupno slavili kar s 7:3 in brez večjih težav opravili z Egiptom, njihov edini gol pa je v Kairu zabil Kevin-Prince Boateng. Večji del posla so "črne zvezde" opravile že prejšnji mesec na domači zelenici, zdaj pa lahko četrtfinalisti in eni junakov zadnjega prvenstva v Južni Afriki že razmišljajo o poletnem plesu na Copacabani.

Egipt je po dveh letih končno zaigral v "vojnem" Kairu in obubožanemu ljudstvu prinesel vsaj nekaj veselja z goli Amra Zakija in Geda. Egipčani, v zadnjih letih štirikratni afriški prvaki, uspehov z domače celine niso znali prenesti v kvalifikacije, saj na SP niso igrali vse od Italije 1990.

Gani se je na mundialu kasneje pridružila še Alžirija. Slovenska nasprotnica iz Južne Afrike je bila na drugi tekmi z 1:0 boljša od Burkina Faso, ki je prvo tekmo dobila s 3:2. Iz Afrike na SP potujejo še Nigerija, Slonokoščena obala in Kamerun.

Burkina Faso je prvo tekmo dobila s 3:2. Edini gol na drugi tekmi je v 49. minuti dosegel Madjid Bougherra ter Alžiriji po zaslugi več golov v gosteh priigral tretji nastop na SP. Prvič je na njem igrala leta 1982, drugič leta 1968, nazadnje pa pred štirimi leti v Južni Afriki. Nigerija je v dodatnih afriških kvalifikacijah izločila Etiopijo, Slonokoščena obala Senegal, Kamerun pa je bil boljši od Tunizije.

Kvalifikacije za SP 2014, 3. krog:

Egipt : Gana 2:1 (1:0)
Zaki (24), Gedo (84); Boateng (89)

Alžirija : Burkina Faso 1:0 (0:0)
Bougherra (49)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.