Šport > Nogomet
29 ogledov

Brazilci zanesljivi, sporna zmaga gavčev

Urugvaj Brazilija EPA
V južnoameriških kvalifikacijah so odigrali tekme 13. kola.

Brazilski nogometaši so v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji odpravili Urugvaj (1:4), s čimer so potrdili prvo mesto na lestvici in se praktično že uvrstili na mundial. 

Petkratne svetovne prvake Brazilce je vodil zvezdnik Barcelone Neymar, s hat-trickom pa se je izkazal Paulinho, ki igra na Kitajskem. Zmaga nad drugouvrščenimi Urugvajci, ki so pogrešali kaznovanega zvezdnika Barcelone Luisa Suareza, pa jim je bržkone že prinesla preboj na SP.

Urugvajci kljub tokratnemu porazu s 23 točkami ostajajo na drugem mestu lestvice in imajo za vodilnimi Brazilci, ki pod vodstvom novega selektorja Titeja še niso izgubili, sedem točk zaostanka.

Težka zmaga Argentine

Na tretje mesto so se s petega po zmagi nad Čilom prebili Argentinci (1:0), ki imajo pet krogov pred koncem zdaj 22 točk. Lionel Messi je dosegel edini gol za sinje-modre v 16. minuti, ko je bil na stadionu Monumental v Buenos Airesu uspešen s sporno dosojene bele točke. 

"Argentina je igrala sijajno, saj je Čile izjemno težak nasprotnik," je bil po tekmi prepričan selektor gavčev Edgardo Bauza.

Javier Mascherano, Lucas Biglia, Nicolas Otamendi in Gonzalo Higuain ne bodo nastopili na naslednji tekmi kvalifikacij proti Boliviji v torek v La Pazu, saj so proti Čilu vsi prejeli po drugi rumeni karton in jih čaka tekma počitka.

Rodríguez rešil Kolumbijce

Prve štiri ekipe si bodo neposredno zagotovile nastop na SP, petouvrščena bo morala v dodatne kvalifikacije novembra proti prvaku Oceanije. Ta čas so četrti Kolumbijci z 21 točkami, ki so tokrat z golom Realovega Jamesa Rodrígueza z bele točke premagali Bolivijo (1:0), na petem in šestem mestu pa sta s po 20 točkami Ekvador in Čile

Ekvadorci so izgubili proti Paragvajcem (2:1), ki zdaj z 18 točkami v izjemno tesnih kvalifikacijah spet lahko upajo na mundial.

Kvalifikacije za SP (Južna Amerika), 13. kolo:

Argentina - Čile 1:0 (1:0)
Messi 16./11m

Urugvaj - Brazilija 1:4 (1:1)
Cavani 9./11m; Paulinho 18., 51., 92., Neymar 74.

Paragvaj - Ekvador 2:1 (1:0)
Valdez 12., Alonso 65.; Caicedo 70./11m

Venezuela - Peru 2:2 (2:0)
Villanueva 24., Otero 40.; Carrillo 46., Guerrero 65.

Kolumbija - Bolivija 1:0 (0:0)
Rodríguez 83.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.