Šport > Košarka
12 ogledov

KZS ima štiri dni časa za odgovor

Arena Stožice Saša Despot
Pozno sinoči je na naslov Košarkarske zveze Slovenije prispel dopis, v katerem Evropska košarkarska zveza Sloveniji prepoveduje nastope na tekmovanjih pod okriljem Fiba Europe,

Slovenska košarkarska reprezentanca tako ne bi smela nastopiti na evropskem košarkarskem prvenstvu 2017, oziroma v letošnjih kvalifikacijah za to tekmovanje.

Fiba trenutno dela v smeri, da zavlada košarkarski Evropi. V želji, da disciplinira svoje članice, se je tokrat lotila posameznih košarkarskih zvez, pišejo na spletnem portalu košarka.si. V pismu, ki ga je Slovenija prejela na sedež zveze, so iz tekmovanj Fiba Europe izključeni vsi klubi in vse mlajše reprezentančne selekcije. Pod dokument se je podpisal izvršni direktor Fiba Europe Kamil Novak.

Po poročanju košarka.si je Fiba Europe podoben ukrep izrekla tudi proti ostalim zvezam s področja nekdanje Jugoslavije. Tej odločitvi naj bi botrovala njihova podpora regionalni ligi Aba. Identične skrbi imajo tako še v Srbiji, Črni gori, Makedoniji, BiH, Španiji, Grčiji, Italiji, Izraelu, Turčiji, Litvi, Rusiji in na Poljskem.

Očitno pa bo za področje nekdanje Jugoslavije vnovič postalo aktualno balkansko prvenstvo, ki je svoj čas že bilo valilnica bodočih vrhunskih igralcev. Košarkarska zveza Slovenije je sinoči medijem posredovala le dopis, medtem ko se nanj uradno še ni odzvala. Zdaj ima čas do 20. aprila, da se na sklep pritoži.

Fiba z grožnjami misli resno in tako je denimo Nemčija že dobila ponudbo, da nastopi na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju za igre v Rio de Janeiru, za katerega Nemci niso imeli več možnosti, zdaj pa se zadeve drastično spreminjajo.

Zveze se morajo zdaj do srede izjasniti, v katerem klubskem tekmovanju bodo nastopale z najboljšimi moštvi. Predstavniki Fibe se bodo nato sestali prihodnji konec tedna, kjer bodo še enkrat odločili o suspenzih in morebitnih izključitvah posamičnih reprezentanc z olimpijskega turnirja v Riu in kvalifikacijskih turnirjev za igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.