Šport > Košarka
49 ogledov

KZS ni ugodila Olimpiji in Krki

Gašper Okorn Mega Leks/Ivica Veselinov
Košarkarska zveza Slovenije še naprej podpira Fibo pri njenem boju z Evroligo in tudi ligo ABA.

Tekmovanji med seboj nista dosegli dogovora o medsebojnem upoštevanju tekem, zato ponedeljkov slovenski derbi med Union Olimpijo in Krko ne bo štel za ligo ABA, temveč bo veljal le za slovensko ligo.

Iz Olimpije so tako sporočili, da se bo tekma med Ljubljančani in Novomeščani, napovedana za ponedeljek ob 18.45 v Stožicah, igrala le v okviru lige NKBM in ne bo štela za tekmovanje liga ABA. Zato bosta kluba prisiljena odigrati še dve dodatni tekmi in zanje poiskati alternativne termine, kar je na meji izvedljivega, ob tem opozarjajo v ljubljanskem kolektivu.

"KK Krka in KK Olimpija sta v preteklem tednu pripravila kompromisne predloge, ki bi morali zadovoljiti vse vpletene strani in slovenski derbi upoštevati za obe tekmovanji. Pri Unionu Olimpiji obžalujemo, da zavoljo neobstoječe komunikacije med organizacijama (KZS, ABA Liga) do dogovora ni prišlo. Neprilagodljivost na resnično specifično situacijo, v kateri se edina slovenska udeleženca mednarodne Lige ABA nahajata v sezoni 2016-2017, ocenjujemo za absurdno in košarki škodljivo," so zapisali v KK Union Olimpija.

Navijače obenem obveščajo, da so vstopnice za tekmo že v prodaji, in sicer po cenah predvidenih za tekmovanje lige NKBM, kupcem paketa MAXI 13, ki vsebuje tudi prej predvideno tekmo liga ABA za isti datum, pa bodo omogočili ogled dodatne tekme brez doplačila.

Vsem klubom, članom Liga Nova KBM, so bile na sestanku 22. septembra jasno razložene terminske obveznosti klubov do Liga Nova KBM.

Odgovor KZS

Na KZS so se odzvali na zapis Olimpije. "Vsem klubom so bile na sestanku 22. septembra jasno razložene terminske obveznosti klubov do Liga Nova KBM. Niti s strani Košarkarskega kluba Union Olimpija niti kateregakoli drugega kluba takrat ni bilo nikakršnih pripomb glede terminov tekem. Tudi termini prenosov so bili jasno sporočeni klubom in so z njimi soglašali oziroma jim niso nasprotovali," so uvodoma zapisali pri krovni organizaciji slovenske košarke.

"Kljub temu je KZS, na predlog Union Olimpije, spremenila datum njene tekme proti Krki, pri tem pa je zanimivo, da ima Union Olimpija, ki si tekmovanja v ABA liga ni priborila na parketu, pač pa za zeleno mizo, še vedno pripombe v zvezi s tem terminom in pogoji, pod katerimi bi se ta tekma igrala (pravila Liga Nova KBM ali ABA Liga). Po drugi strani pa Krka, ki si je igranje v ABA liga priborila na parketu, v isti zadevi nima prav nobenih pripomb. KZS je in vedno bo delovala v interesu slovenske košarke, ki pa jo bo tudi zaščitila, v primerih ko bo to potrebno. KZS namreč ni članica ABA Lige (tudi FIBA jo ne priznava), zato morajo klubi, ki so člani ABA Lige odnose z njo urejati neposredno s to ligo," še sporočajo s KZS.

Komentarjev 1
  • izRODEk 15:00 02.oktober 2016.

    Čisto so zjebali šport. Kar neki klinci, ki se pehajo za denar so si postavili pravila, da oni postavljajo pravila in sedaj postavljajo pravila tako, kot pravila pašejo tistim, ki s športom nimajo nobene zveze, le za denar jim gre.<br ...prikaži več />Vse boste zjebali, bebavi neoliberalisti. In potem bo spet prišla vojna in poboji in spet boste jokali (oziroma tisti, ki bodo ostali zahvaljujoč milosti nekaterih šlampastih tipa Ribičič).