Šport > Košarka
34 ogledov

KZS uredila zavarovanje za Gorana Dragića

Goran Dragić Telemach Ljubljana košarka Saša Despot
Goran Dragić je s strani lige NBA prejel zeleno luč za nastop na septembrskem EP. Košarkarska zveza Slovenije je namreč že uredila zavarovanje Dragićeve pogodbe.

Eden izmed pogojev za udejstvovanje igralca s pogodbo lige NBA v reprezentančnih akcijah je tudi ureditev zavarovanja njegove pogodbe. Slab mesec pred začetkom priprav slovenske izbrane vrste, je Košarkarska zveza Slovenije zavarovalnino za Gorana Dragića že uredila. Tako se Dragić lahko udeležili priprav reprezentance in zaigra na domačem EuroBasketu.

"Liga NBA nam je sporočila, da je na račun prejela odmerjen znesek zavarovalnine za slovenskega reprezentanta Gorana Dragića ter Košarkarski zvezi Slovenije hkrati poslala uradno potrdilo, da igralec moštva Phoenix Suns brez težav lahko nastopi na EuroBasketu 2013," je ob tem povedal Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc. 

"Udriha bomo uredili kasneje"

"Pri Benu Udrihu bomo zavarovanje urejali kasneje, saj je trenutno še brez pogodbe, vsi košarkarji, ki igrajo v Evropi, pa so del posebnega zavarovalnega programa FIBA Europe, pri katerem bo vse urejeno nekaj dni pred začetkom letošnjih priprav. Pri igralcih, ki si kruh služijo na stari celini, ni ovira, v kolikor se brez pogodbe, saj se lahko zavaruje njihova zadnja podpisana pogodba," je glede situacije ostalih košarkarjev še dodal prvi operativec KZS.

Pred dnevi je sodelovanje na domačem evropskem prvenstvu odpovedal eden najboljših evropskih krilnih centrov, igralec Barcelone Erazem Lorbek. Kot razlog je navedel poškodbo kolena, to poletje bosta na njegovih sklepih opravljena dva operativna posega in do septembra ne bo dovolj pripravljen za nastop pod taktirko Božidarja Maljkovića.

Komentarjev 1
  • maneken 23:31 09.julij 2013.

    in spet bodo igre in spet bomo veseli in navujali, mi tepčki....