Šport > Košarka
25 ogledov

KZS uvaja dopinške teste

doping igla injekcija EPA
Košarkarska zveza Slovenije bo v želji po ohranjanju čiste igre brez uporabe prepovedanih sredstev v prihodnje izvajala dopinške kontrole na tekmah pod njenim okriljem.

Kot so pri KZS zapisali v sporočilu za javnost, bo te teste izvajala Slovenska antidoping organizacija (Sloado).

"Neodvisno protidopinško organizacijo je leta 2013 ustanovil Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Sloado je v Sloveniji pristojen za izvajanje programa preprečevanja dopinga v športu, ki temelji na zaščiti temeljne pravice športnika, da trenira in tekmuje v okolju brez dopinga, in mora zagotavljati usklajen in učinkovit program boja proti dopingu na področju odkrivanja, odklanjanja in preprečevanja dopinga v športu," pravijo pri KZS.

Za čisto in lepo košarko

Na eni tekmi so že izvedli dopinško kontrolo, in sicer je bil to obračun Heliosa in Zlatoroga v 1. krogu lige Telemach za prvaka minulo sredo. Takrat je zmagala domžalska vrsta.

"Kontrola bo v prihodnje potekala tudi v drugih ligah ter projektih, kot je košarka 3x3, po sistemu naključnega izbora tekem ter košarkarjev oziroma košarkaric. Košarkarska zveza Slovenije si prizadeva, da košarka v Sloveniji ostane čist in lep šport, zato bo vse morebitne kršitelje ostro sankcionirala," so še zapisali pri KZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.