Šport
20 ogledov

Odličen Barçin polčas preveč za Atlete

Barcelona Atletico Madrid
1/10
EPA
Derbi 18. kola španskega prvenstva je zasluženo pripadel Barceloni (3:1), ki je Atlético povsem nadigrala v prvem polčasu. Sevilla je z zmago v Almeríi ostala v stiku z vrhom (0:2).

Po zmagi na derbiju 18. kola je Barcelona postala prva zasledovalka madridskega Reala, ki ima tekmo manj in točko več od Kataloncev. Do slavja so domačini prišli povsem zasluženo, v prvem polčasu so zasenčili bledi Atlético ter umirili stolček trenerja Luisa Enriqueja.

Odličen prvi del Blaugrane

V prvem polčasu srečanja na stadionu Camp Nou je Barcelona povsem dominirala, Atleti so bili skoraj povsem nenevarni. Po začetnem otipavanju so Katalonci v deveti minuti zapretili prek Lionela Messija, Argentinec pa z desne strani ni bil dovolj natančen. Tri minute kasneje so domačini kronali svojo premoč. Po zmedi v kazenskem prostoru Atlética po preigravanju Messija je žoga tik pred vrati prišla do Luisa Suáreza, Urugvajec ni reagiral dobro, njegovo napako pa je na drugi vratnici popravil Neymar

Že minuto kasneje se je Suárez znašel v novi priložnosti, tokrat v mrežo Miguela Ángela Moyàja ni znal pospraviti odbitka po strelu Jordija Albe. Nekdanji igralec Liverpoola je bil v glavni vlogi spet v 23. minuti, tokrat je po prodoru na desni odlično našel Neymarja, Brazilec pa je z glavo iz idealnega položaja meril mimo gola. 

Domači so se pogosto hudovali nad (pre)ostrimi starti gostov, v 35. minuti pa so pridobili prednost po napaki sodnika. Messi je sprejel žogo (z desno roko) in se spustil v značilen prodor, na levi strani je v pravem trenutku našel Suáreza, ki pa je bil tokrat dovolj natančen in je tako postavil izid polčasa. 

Messi razblinil dvome

Atleti so prvič malce bolj zapretili na začetku drugega polčasa, toda Diego Godin po visokem skoku ni dobro zadel žoge. V 57. minuti pa so Madridčani prišli do priključka. Jesús Gámez je preigraval na levi strani kazenskega prostora in (pre)hitro padel ob tem, ko je nanj malce neprevidno startal Messi, sodnik Undiano Mallenco pa je pokazal na belo točko, s katere je bil zanesljiv Mario Mandžukić.

V nadaljevanju smo spremljali precej manj dinamično predstavo kot v prvem polčasu, Claudio Bravo pa je dvakrat dobro posredoval po predložkih gostov. Končna odločitev o zmagovalcu je padla v 87. minuti. Po nenatančni podaji Ivana Rakitića pred vrata je žoga srečno prišla do Messija, ki mu ni bilo težko zadeti v prazno mrežo. Do konca večjih pretresov nismo več videli in ostalo je pri zasluženi zmagi Blaugrane.

La Liga, 18. kolo:

Levante : Deportivo La Coruna 0:0 (0:0)

Real Madrid : Espanyol 3:0 (2:0)
James 12., Bale 28., Nacho 76.
RK: Coentrão (Real) 53.

Málaga : Villarreal 1:1 (0:1)
Amrabat 60.; dos Santos 45.
Jokić (Villarreal) ni bil v ekipi zaradi poškodbe.

Celta Vigo : Valencia 1:1 (0:1)
Orellana 62.; Rodrigo 43.
Orellana (Celta) je v 28. minuti zapravil enajstmetrovko.

Eibar : Getafe 2:1 (1:0)
del Moral 33., Capa 51.; Castro 80.

Almería : Sevilla 0:2 (0:0)
Iborra 58., Coke 63.

Athletic Bilbao : Elche 1:2 (0:1)
San José 73.; Rodrigues 17., Fajr 53.

Granada : Real Sociedad 1:1 (0:1)
Rico 79./11m; Vela 36./11m

Barcelona : Atlético Madrid 3:1 (2:0)
Neymar 12., Suárez 35., Messi 87.; Mandžukić 57./11m
Oblak (Atleti) je obsedel na klopi.

Rayo Vallecano : Córdoba 0:1 (0:1)
Ba 39./ag 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.