Šport > Nogomet
30 ogledov

Real in Barça nadaljujeta mrtvi tek

Cristiano Ronaldo Toni Kroos Real Madrid Sevilla EPA
V elitni španski nogometni ligi je bilo v nedeljo na sporedu kar osem obračunov, igrala sta tudi oba pretendenta za naslov.

Madridski Real je v derbiju kola gostil Sevillo in z novimi tremi točkami (4:1) naredil nov korak proti 33. naslovu prvaka. V zadnjih dveh tekmah (Madridčani bodo med tednom igrali še zaostalo srečanje proti Celti, nato še proti Málagi, obe v gosteh) morajo za lovoriko osvojiti štiri točke.

Tekmo je bolje odprl Real in Nacho je v 10. minuti izkoristil nepozornost gostujoče obrambe in iz prostega strela žogo poslal v nebranjeno mrežo. V 23. minuti je bilo že 2:0, odbitek je v gol potisnil Cristiano Ronaldo.

Sevilla je nato nevarno pretila, prek Stevana Jovetića kar dvakrat stresla okvir vrat in dobro namučila Keylorja Navasa, do zasluženega znižanja pa so Andaluzijci prišli na začetku drugega polčasa, z dobro odmerjenim strelom je zadel prav Jovetić.

Real je nato umiril goste in priložnosti je bilo precej manj. Odločitev je padla v 78. minuti, ko je Ronaldo z izvrstnim strelom povišal na 3:1, končni izid pa je pet minut kasneje postavil Toni Kroos.

Barcelona storila, kar je morala

Barcelona je z zmago v Las Palmasu (1:4) ohranila upe po ubranitvi naslova. V zadnjem kolu mora premagati Eibar in upati, a Real do konca ne bo osvojil več kot treh točk.

Katalonci so v prvem polčasu dvakrat zadeli. V 25. minuti je Luis Suárez lepo vtekel na globinsko podajo in nesebično pripravil gol Neymarju, dve minuti kasneje je Brazilec našel Urugvajca, tokrat pa je ta elegantno zaključil.

Las Palmas je po protinapadu v 63. minuti prišel do znižanja, zadel je Pedro Bigas. Zadnji dvomi o zmagovalcu so bili razblinjeni v razmaku štirih minut sredi drugega polčasa, ko je iz bližine dvakrat zadel Neymar.

Atlético potrdil tretje mesto

Nogometaši madridskega Atlética so na gostovanju pri Real Betisu vpisali točko (1:1) in si po porazu Seville zagotovili tretje mesto in s tem neposredno uvrstitev v Ligo prvakov.

V prvem polčasu gledalci niso videli zadetkov, Anadaluzijci pa so povedli v 57. minuti, po kotu je odbito žogo v mrežo Jana Oblaka s silovitim volejem poslal Germán Dévora Ceballos. Devet minut kasneje so gostje izenačili, po prostem strelu je iz bližine zabil Stefan Savić.

Sporting že izpadel

Zelo pestro je v bitki za Ligo Evropa in obstanek. Villarreal je kljub domačemu remiju proti Deportivu (0:0) ostal na petem mestu, ki vodi neposredno v omenjeno tekmovanje. Šesto mesto, ki vodi v kvalifikacije za Ligo Evropa, po remiju proti Leganésu (1:1) drži bilbajski Athletic, trenutno pa bi brez Evrope ostal Real Sociedad, ta je doma remiziral z Málago (2:2).

Deportivo in Leganés sta si z omenjenima remijema zagotovila obstanek v La Ligi, čeprav je Sporting Gijón v gosteh ugnal Eibar (0:1). Asturijci bodo izpadli skupaj z Osasuno in Granado.

La Liga, 37. kolo:

Real Madrid - Sevilla 4:1 (2:0)
Nacho 10., C. Ronaldo 23., 78., Kroos 83.; Jovetić 49.

Las Palmas - Barcelona 1:4 (0:2)
Bigas 63.; Neymar 25., 67., 71., Suárez 27.

Real Betis - Atlético Madrid 1:1 (0:0)
Ceballos 57.; Savić 66.

Athletic Bilbao - Leganés 1:1 (1:0)
Aduriz 14.; Szymanowski 61.

Real Sociedad - Málaga 2:2 (1:1)
Prieto 31./11m, Jon 86.; Hernández  45., Recio 76.

Villarreal - Deportivo La Coruña 0:0 (0:0)  

Eibar - Sporting Gijón 0:1 (0:0)
Burgui 32.

Alavés - Celta Vigo 3:1 (2:0)
García 5., Feddal 18., Deyverson 37.; Aspas 78./11m

Espanyol - Valencia 0:1 (0:0)
Gayà 75.

Osasuna - Granada 2:1 (1:1)
Mondragón 24., Kodro 75.; Ramos 41.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.