Slovenija
39 ogledov

Ladja se bo operaciji Evropske unije pridružila jeseni

Ladja Triglav Nataša Čepar
Slovenija bo v prvi fazi operacije Eunavfor Med sodelovala z do šestimi slovenskimi pripadniki in večnamensko vojaško ladjo Triglav s posadko. Ladja bo na remontu do srede septembra.

Danes je vlada sprejela sklep o sodelovanju Slovenije v operaciji Evropske unije, namenjeni boju proti tihotapcem beguncev in migrantov v Sredozemlju. 

Slovenija bo v prvi fazi operacije Eunavfor Med sodelovala z do šestimi slovenskimi pripadniki in večnamensko vojaško ladjo Triglav s posadko.

Ladja Triglav  | Avtor: Nataša Čepar Nataša Čepar

 Na obrambnem ministrstvu so pojasnili, da bo Slovenija zaenkrat sodelovala z dvema pripadnikoma - častnikom in podčastnikom, ki bosta delovala na poveljstvu operacije v Rimu. 

Prva faza se je že začela

Prva faza operacije, ki se je že začela, se nanaša predvsem na nadzor in pregled delovanja mrež tihotapcev in trgovcev z ljudmi v osrednjem južnem Sredozemlju.

Druga in tretja faza, ki se bosta začeli kasneje, se nanašata na iskanje, zaseg in uničenje sredstev tihotapcev. Pred njunim izvajanjem želi EU pridobiti mandat Združenih narodov za misijo oziroma povabilo libijskih oblasti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • dragec 13:15 07.julij 2015.

    ti

  • francl12 18:05 06.julij 2015.

    KDO PA PLAČA VSE STROŠKE???????

  • allstarr111 16:33 06.julij 2015.

    Defekt od defektov, jest sem mislu da že končuje oni pa pravjo evo jeseni pridemo. MIslm jeseni bo že prepozno, ker bodo vsi migranti že TUKAJ, tako da spet Money for Nothing