Magazin > Film & Glasba & TV
54 ogledov

Lado Ambrožič namesto Miše Molk?

Lado Ambrožič Arhiv RTV Slovenija
Miši Molk bo potekel petletni mandat varuhinje pravic gledalcev in poslušalcev. Za drugi mandat se ne poteguje.

"Ker vem, da ste so tudi špijoni na FB-ju in prepisovalci vsebin, tem spet zastonj pošiljam informacijo. Nisem sem se prijavila še za en mandat varuhinje,“ je na Facebooku zapisala Molkova, ki naj bi se zanimala za mesto urednice razvedrilnega programa RTVS ali nedeljsko večerno pogovorno oddajo. Molkova za komentar ni bila dosegljiva.

Kot njenega najverjetnejšega naslednika Požareport omenja novinarja in voditelja Lada Ambrožiča, ki je za nas potrdil informacijo, da se je na razpis prijavil.

"Menim, da varuh, četudi nima posebnih kompetenc,  lahko  veliko prispeva k verodostojnosti in odličnosti televizijskih in radijskih programov na javni radioteleviziji. Z dolgoletnimi izkušnjami novinarja, urednika in voditelja na televiziji Slovenija, sprva pa tudi na radiu, se mi zdi prva varuhova prioriteta, denimo v informativnem programu, nepristranskost  oddaj in voditeljev, v razvedrilnem programu, tu imam v mislih predvsem televizijo, pa višja raven nekaterih oddaj in uglajenost, vljudnost. Poslušalci in gledalci so pri teh stvareh občutljivi in varuh njihovih pravic je zato dolžan, da bdi nad programi in v primerih kršitve z zakonom določenih pravil in etike reagira. Seveda ne kot sodnik in tudi ne na sleherno pavšalno kritiko,“ je za Žurnal24 povedal Ambrožič.

Oddaji Intervju, ki je na sporedu že od jeseni 1991, in Družinske zgodbe, ki ju vodi, bi z njegovim imenovanjem za varuha pravic gledalcev in poslušalcev avtomatično ugasnili, pravi Ambrožič. Tako kot oddaja Molkove Je res?, v kateri varuhinja enkrat na mesec obravnava pripombe gledalcev in poslušalcev. "Glede usode oddaje »Je res?« ne morem povedati nič konkretnega, ker je to stvar vodstva RTVS. V primeru, če bi me izbrali za novega Varuha, te oddaje ne bi obdržal niti ne bi uvedel kakšne nove.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.