Šport
13 ogledov

Lahko izgubimo tri točke

srečko katanec branko ilić slovenska nogometna reprezentanca trening stožice Saša Despot
Slovenska reprezentanca je prispela v London, kjer jo jutri ob 18. uri po slovenskem času čaka četrta tekma kvalifikacij za EP 2016 proti Angliji.

"Imamo šest točk. Če govorimo, da nimamo česa izgubiti ... Lahko izgubimo tri točke, tako kot Anglija. Šli bomo odločno v tekmo, čim dražje prodati svojo kožo, vemo, da ne bo lahko, toda upam, da bomo na koncu mi tisti, ki se bomo veselili treh ali vsaj ene točke," pred tekmo s slovitimi Angleži razmišlja branilev Benko Ilić. Ta je še dejal: "Ne glede na to, s kom igraš, tekma se začne z 0:0 in igraš na zmago. Najbolj vesel bi bil, če bi zmagali, čeprav je na drugi strani Anglija. Potrudili se bomo, da ji otežimo delo."

Ob Wembleyju sicer ni opaziti kakšnih večjih "pozivov" na angleško-slovenski obračun, kar pa za sam obisk na tekmi ne bo predstavljalo nikakršnih težav. Pričakujejo 80.000 gledalcev, ki bodo spremljali malce drugačno Anglijo kot v preteklih letih. 

"Glede na posnetke, ki smo jih gledali, Angleži niso veliko igrali na visoke žoge. Več je bilo igre po tleh, posebej ker so se, denimo, Estonci zaprli in z visokimi žogami niso mogli ničesar doseči. Angleži tudi sicer že zadnjih nekaj let ne igrajo stereotipno, kot so prej. A mi se pripravljamo na vse njihove zvijače," je še pojasnil Ilić, ki ga skupaj s soigralci ob 18.30 po slovenskem času na Wembleyju čaka še zadnji trening pred sobotno tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.