Slovenija
16 ogledov

"Lahko računamo na finančno stabilnost"

Slavnostna seja DZ ob dnevu državnosti.
1/15
Žurnal24 main
Ob dnevu državnosti je v državnem zboru (DZ) slavnostna seja, na začetku prenosa pa je zmanjkalo zvoka. Slavnostni govornik je bil podpredsednik DZ Jakob Presečnik.

Predsednik DZ Gregor Virant je začel slavnostno sejo DZ ob dnevu državnosti, praznikom, s katerim proslavljamo rojstvo Slovenije. Virant je poudaril, da potrebujemo državo, ki bo država nas vseh.

"Slovenska država praznuje svoj 21. rojstni dan," je začel podpredsednik DZ. "Tistega dne je slovenska država postala resničnost," je spomnil na dan razglasitve samostojnosti.

"Praktično vso zgodovino nismo razpolagali s politično in vojaško močjo, zato smo se oklepali izročila," je povedal in dodal, da so mnogi s Primožem Trubarjem na čelu skozi stoletja nevede tlakovali pot samostojni državi.

"Potrebovali bomo pomoč tujih investitorjev," je poudaril Presečnik, "a smo dokazali, da lahko izstopimo iz kroga nezadržnega trošenja."

Komentarjev 1
  • nina 00:39 24.junij 2012.

    Vatikan se nima kaj vtikat v S lovensko državo zato pa smo danes na robu propada s to našo neoliberalno demokracijo in kapitalističnim izkoriščanjem oni se pa primirjajo z zahodom,ki pa smo daleč za njimi.S takimi bomo propadli ali nas ...prikaži več bodo prodali,če že nismo.