Šport
43 ogledov

"Lahko smo igrali v leru"

Matevž Skok
1/12
EPA
Slovenska reprezentanca je visoko premagala Makedonijo in se kot prva na tem SP prebila v osmino finala.

Slovenski rokometaši so na dvoboju proti Makedoniji prevladovali od prvega žvižga, tokratni tekmeci čete Veselina Vujovića so na tekmi vodili le pri rezultatu 2:1. Slovenci so odgovorili z delnim izidom 4:0, nato pa so jim nasprotniki vseskozi gledali v hrbet, razlika je že do polčasa narastla na šest zadetkov, sredi drugega dela pa tudi na devet.

"Od prve do zadnje minute smo nadzorovali Makedonce. Drugi polčas smo zavoljo velikanske prednosti lahko odigrali v 'leru' in hranili moči za torkovo tekmo s Tunizijci. Predstava mojih varovancev me je zelo zadovoljila, če sem pikolovski, potem je bilo slabih uvodnih deset minut v drugem polčasu," je po zanesljivi zmagi z 29:22 dejal Vujović

Za igralca tekme je bil izbran slovenski vratar Matevž Skok, ki je zaustavil 14 od 31 strelov na svoja vrata. "Na makedonsko igro smo se dobro pripravili in vseskozi vedeli za vse pasti v njihovi igri. Makedonci nam niso kos v nobenem elementu igre, morda v moči, a tekaško in kondicijsko nam niso mogli slediti. Moji soigralci si zaslužijo vse čestitke, odigrali smo izjemno tekmo. Popustili nismo niti v drugem polčasu, vseskozi smo imeli niti igre v svojih rokah," je dejal prvi slovenski čuvaj mreže, ki je ob koncu dvoboja mesto v vratih prepustil mlademu Urhu Kastelicu.

"To je bila naša najboljša tekma na letošnjem svetovnem prvenstvu. Uvodnega obračuna proti Angoli zavoljo prevelike kakovostne razlike ne bom upošteval, medtem ko na drugi tekmi z Islandijo nismo bili pravi, izvlekli smo jo z borbenostjo. Od prve minute dalje smo bili pripravljeni na Makedonce. V obrambi smo bili agresivni, ukradli smo veliko žog, dosegli nekaj golov na prazen gol, na vratih nas je podpiral izjemni Skok. Prikazali smo zares dobro predstavo," je bil navdušen tudi Gašper Marguč, ki si je na desnem krilu znova delil minutažo z Blažem Jancem.

"Od prve minute smo igrali na najvišji možni ravni. V obrambi smo bili agresivni, vse taktične naloge smo do potankosti izpolnili. Po tako prepričljivi predstavi lahko čestitam soigralcem za super zmago," pa je menil Marko Bezjak.

Vzdušje po tekmi je bilo v garderobi primerno uvrstitvi v osmino finala:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.