Slovenija
51 ogledov

Lahovnik odstopil kot minister

1/10
Žurnal24 main
Lahovnik nepreklicno odstopil, Pahor odstop sprejel, Pavlinič Krebsova ostaja. Premier ne želi zamenjati Golobiča. Do začetka političnih poletnih počitnic nov minister za gospodarstvo.

Današnja seja vlade se je zaradi dogajanja v Zaresu in odstopa ministra Mateja Lahovnika začela vse prej kot običajno. Ob prihodu se Gregor Golobič in Lahovnik po naših informacijah nista niti pogledala, ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs, ki zaradi prvotnega Lahovnikovega pisma prav tako razmišlja o odstopu, pa je bila zelo zadržana, čeprav je običajno "prešerne volje".

 

"Ne morem več delati z Golobičem"
Premier Borut Pahor je že ponoči prejel Lahovnikovo odstopno izjavo, tik pred sejo vlade pa mu jo je ta izročil še osebno. Ministre je že obvestil, da je sprejel Lahovnikov odstop. Ta naj bi bil na položaju le še do konca tega meseca.

V odstopni izjavi je Lahovnik zapisal: "Moje nadaljnje delo v vladi skupaj z ministrom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, ob vseh različnih pogledih, ki jih imava na problematiko, ki jo izpostavljam v mojem pismu tebi z dne 28. 6. 2010, ni več mogoče, pri čemer se zavedam, da je minister za visoko šolstvo hkrati predsednik druge največje koalicijske stranke."

Razlog za odstop je tudi Lahovnikovo mnenje, da se vlada ukvarja sama s sabo namesto z aktualnimi zadevami, na kar je že večkrat javno opozoril. Spomnimo, da se decembra lani ni udeležil koalicijskega sestanka, ki ga je zahtevala takrat še njegova stranka Zares s pojasnilom, da se ne gre političnih igric in da ima pametnejše delo.

Lahovnik se bi sicer lahko vrnil v poslanske klopi, vendar bo menda tudi to zavrnil in se posvetil akademski karieri.

Trenja v Zaresu
Kot smo poročali že sinoči, je iz Zaresa slišati, da bi moral o Lahovnikovem stališču z etičnega zornega kota stališče zavzeti tudi svet Zaresa. Lahovnik je na tem primeru potegnil svoj standard med moralnim in nemoralnim, ne pa med legalnim in nelegalnim početjem, nam je sinoči povedal eden izmed virov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.