Šport
27 ogledov

Lakovič nazaj v Barceloni

košarka Slovenija Saša Despot
Dolgoletni slovenski reprezentant Jaka Lakovič se bo vrnil v Barcelono, kjer pa ne bo igral za prvo ekipo katalonskega velikana.

Jaka Lakovič bo še naprej igral, svojo športno pot pa bo znova nadaljeval v glavnem mestu Katalonije. A tokrat ne bo branil barve evroligaša, nastopal bo za B ekipo Barcelone. Ta nastopa v ligi Leb Oro, kjer se v drugoligaški konkurenc meri 15 ekip.

"Nisem se še odločil niti o tem ali bom sploh nadaljeval kariero," nam je sicer pred evropskim prvenstvom na pripravljalnem turnirju slovenske reprezentance v Kopru dejal dolgoletni kapetan izbrane vrste. Lakoviča so nekaj časa povezovali tudi s prestopom k Unionu Olimpiji.

Lakovič je za prvo ekipo Barcelone igral od 2006 do 2011. V Barceloni so se odločili za slovenskega košarkarja prav na podlagi njegovih izkušenj, saj so prepričani, da bo z izkušnjami in znanjem pomagal mladi ekipi v drugi španski ligi.

Lakovič, ki je že opravil zdravniški pregled, je dejal, da je navdušen, da bo lahko znova zaigral za Barcelono. "Tukaj sem se vedno počutil, kot da sem doma, saj so med vsi zelo lepo sprejeli. Seveda bo moja vloga nekoliko drugačna kot ob mojem prvem sodelovanju z moštvom, saj bom deloval predvsem kot mentor mlajšim igralcem, da bodo dozoreli kot igralci, ki bodo lahko potrkali na vrata prve ekipe," je za spletno stran Barcelone dejal Lakovič, ki sodelovanje v ekipi B vidi kot odlično izhodišče za konec športne poti ter možnost, da v prihodnosti klubu, v katerem se je vedno dobro počutil, pomaga s svojimi izkušnjami in tehničnim znanjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.