Avto
42 ogledov

Lamborghini centenario roadster razprodan že pred razkritjem

Lamborghini centenario roadster
1/8
Lamborghini
Lamborghini je kupejevsko in roadster različico modela centenario izdelal v čast 100. obletnice rojstva očeta znamke Ferruccia Lamborghinija. Kljub ceni dobrih dveh milijonov dolarjev so vse primerke roadsterja prodali že pred razkritjem na razstavi ekskluzivnih modelov v Montereyju v Kaliforniji.

Še več, lamborghini centenario roadster (kupe je bil razkrit letos marca na avtomobilskem salonu v Ženevi) je tako ekskluziven model, da je bilo vseh 20 primerkov razprodanih še preden so jih sploh izdelali, trdijo pri italijanskem proizvajalcu super športnih avtomobilov.

Izjemni pospeški in pojemki

Karoserija roadsterja je izdelana iz ogljikovih vlaken, kar mu omogoča nizko težo, zgolj 1570 kilogramov. Videz se navezuje na model aventador, a je tipično za znamko ekstremen - to pomeni, da ima ostre robove, izjemno nizko težišče, "odbite" spojlerje in difuzorje, seveda pa roadtser omogoča pogled proti nebu.

Vozilo poganja 6,5-litrski V12 motor z 566 kilovatov moči (770 KM), enak kot pri kupeju, kar pomeni, da od 0 do 100 km/h pospeši v 2,9 sekunde, najvišja hitrost je preko 350 km/h. Za popolno zaustavitev od hitrosti 100 km/h do 0 km/h je potrebnih zgolj 31 metrov. Vozilo ima vgrajen tudi Lamborghinijev štirikolesni pogon.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.