Svet
45 ogledov

Lastnik restavracije: "Nizozemec je udaril prvi in nato padel"

Poreč 24 Sata.hr
Lastnik restavracije v Poreču, kjer je gosta brutalno pretepel natakar, pravi, da je prvi udaril turist in nato nesrečno padel.

Lastnik restavracije v Poreču, pred katero je natakar brutalno pretepel nizozemskega turista, zanika, da bi imel natakar bokser in da bi v incidentu sodelovali tudi ostali natakarji.

"Kakšen bokser, kakšno brcanje? Večerja je zamujala, opravičevali smo se gostom, a večerjo je vseeno dobil. Začeli so že jesti. Nizozemec je bil vulgaren in prosil sem ga, naj odide, rekel sem mu, da mu ni treba plačati. Med drugim je pozval ostale turiste z Nizozemske, naj odidejo. On je prvi udaril "malega", a mu je on vrnil. Enkrat ga je udaril s pestjo, ampak je nerodno padel in z glavo zadel ob kamen. To se ni zgodilo v restavraciji, ampak zunaj na trgu. "Mali" je vse priznal na policiji, po zaslišanju so ga izpustili," je povedal lastnik restavracije Bijeli san Hajdar Bilali za Jutranji list.

 "Fizični obračuni ne sodijo v civilizirano družbo"

V pretepu je Nizozemec utrpel zlom spodnje čeljusti, zlom nosne kosti, pretres možganov. Osemintridesetletni letni turist je v bolnišnici zaenkrat je prestal že dve operaciji in je izven življenjske nevarnosti, njegovo stanje pa je težko, a stabilno.

Incident je ostro obsodil tudi hrvaški minister za turizem Darko Lorencin, ki je povedal, da fizični obračuni nimajo prostora v civilizirani družbi. Lorencin je Nizozemcu zaželel hitro okrevanje in obljubil povračilo vseh stroškov. Napad je obsodil tudi župan Poreča Edi Štifanić in obljubil, da bo preučil možnost odvzema terase restavraciji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.