Slovenija
88 ogledov

Lastnik uničenega avtomobila: “Vnukinjo sem pripeljal”

Neurje, Dolenjske Toplice B & B
Občina Dolenjske Toplice je ena tistih, ki je bila v včerajšnjem neurju najbolj na udaru. Materialna škoda je precejšnja, med drugim so podrta drevesa na parkirišču v parku poškodovala več vozil.

Kot smo poročali že včeraj, skoraj dobesedno z jasnega neba se je včeraj okrog šestih v Dolenjskih Toplicah razbesnela nevihta. Sprva se je pojavil močan veter, nato je začelo močno deževati, med težkimi kapljami je padala tudi toča. Vse skupaj je trajalo kake pol ure, razdejanje, ki ga je za seboj pustila vremenska ujma, pa je takšno, kot ga v topliški dolini ne pomnijo.

Med drugim je dobesedno izruvalo več dreves, tudi v več kot stoletnem drevoredu sredi kraja pri Wellness centru Balnea. Ob sicer silno vročem, sončnem vremenu so bila na parkirišču v bližini na gosto parkirana vozila, katrih lastniki so izkoristili senco dreves. Žal jih tokrat drevesa niso zaščitila.

Neurje, Dolenjske Toplice | Avtor: B & B B & B

Zavarovanje le osnovno

Med drugim je imel avto na tem parkirišču parkiran tudi Darko Klarič s Kočevja. “Vnukinjo sem pripeljal, želela si je videti Dolenjske Toplice, se okopati v bazenu. V Kočevju je bilo lepo vreme in rekel sem, pa pojdimo za tri urice,” je za naš portal povedal eden izmed lastnikov uničenih avtomobilov. Ko se je razbesnela nevihta, so se umaknili v notranji bazen in počakali, da je bilo najhuje mimo.

Ko smo prišli iz bazena ven, sem videl, da je v parku več dreves polomljenih. Videl sem, da so padla tudi tam, kjer smo imeli parkiran naš avto. Hodili smo proti parkirišču in potihem sem prosil ‘pa ne ravno naš avto’. Žal se je zla slutnja uresničila.


Neurje, Dolenjske Toplice | Avtor: B & B B & B
Neurje, Dolenjske Toplice | Avtor: B & B B & B

Pred kratkim so zamenjali avto, zavarovanje je bilo osnovno. “Rekel sem si, da septembra, ko bo registracija, bomo pa vse zavarovali. Doslej sem imel vedno poleg osnovnega še dodatna zavarovanja, tokrat prvič ne. Pa komaj pred štirimi meseci smo ga dobili,” je sklenil s cmokom v grlu. Vnukinjo so starši odpeljali domov, sam je čakal avtovleko.

Poleg je imel svoje vozilo parkirano Zoran Todorovič iz Nove Gorice, ki je v Dolenjskih Toplicah na zdravljenju. Med neurjem je bil v hotelu, ko je šlo najhuje mimo, je slišal gasilske sirene in se sprehodil po parku. “Avto je popolnoma uničen. Totalka. Ja, še dobro, da je glava cela,” je bil ob pogledu na popolnoma razbit avto redkobeseden Novogoričan, eden izmed več lastnikov avtomobilov, na katera je padlo drevje stoletnega parka v Dolenjskih Toplicah.

Neurje, Dolenjske Toplice | Avtor: B & B B & B

Tamkajšnji prostovojni gasilci pod vodstvom občinskega poveljnika Primoža Žlaka so več kot zgledno reševali situacijo, na delu so bili pozno v noč. Neurje je huje prizadelo tudi sosednjo občino Straža, kjer je ravno tako podiralo drevesa, razkrivalo strehe in zalivalo kleti.

Neurje, Dolenjske Toplice | Avtor: B & B B & B

barbara.barbic@zurnal24.si 

Komentarjev 5
  • kapibara 19:32 21.julij 2016.

    Ja hvala nooo, da še bolj dramatiziraš.. :-(

  • Avatar šentjurčanka
    šentjurčanka 19:14 21.julij 2016.

    Kako pa kaj "Odgovornost iz posesti lastnika zemljišča"-parkinga?Malo povprašajte zavarovalnice:)Za točo ne,za podrto drevo pa hmmmm,ne bom rekla ne.Preverite!

  • McBobo 18:47 21.julij 2016.

    Bolj važno je, da se vnukinji ni kaj zgodilo. Pleh se bo že popravil. Si zamisliš, da moraš do sina ali hčere in jima povedati, da je vnukinja v bolnici in se bori za življenje ali celo najhujše?