Slovenija
20 ogledov

"Lastniki so kot kavbojci"

Mladen Jovič Suzana Kos
V Luki Koper bodo 18. marca drugič odločali o spremembah statuta.

"Lastniki se vedejo kot kavbojci, ki krojijo pravila v skladu s svojimi interesi," meni Mladen Jovičič, predstavnik delavcev v nadzornem svetu (NS) Luke Koper. Uprava je sklicala skupščino družbe, ki bo 19. marca.

Že drugič bodo odločali o spremembah statuta, ki med drugim predstavnikom kapitala v NS omogoča preprostejše imenovanje in odpoklic uprave. Po novem bo za to zahtevana prisotnost le polovice nadzornikov (torej petih), pri čemer mora biti med njimi vsaj polovica predstavnikov kapitala in predsednik NS ali njegov namestnik.

Kot je znano, so nadzorniki, ki predstavljajo večinskega državnega lastnika, minuli mesec poskušali zamenjati predsednika uprave Gašparja Gašparja Mišiča, a so štirje nadzorniki zapustili sejo in to preprečili. 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 20:11 11.april 2014.

    Ne, viličarji bodo krojil upravo Luke ! Prokleti cigani , kupte delnice , pa boste lastniki , pol delite pa po vaše , prej smo pa mi gazde . JASNO !

  • KOJAK 09:50 18.februar 2014.

    "Lastniki se vedejo kot kavbojci, ki krojijo pravila v skladu s svojimi interesi!" Človek ne živiš več v SOCIALIZMU ampak KAPITALIZMU in DA, lastnik IMA PRAVICO DELAT KAR HOČE.