Šport
69 ogledov

Lauda: Zelo mi je žal za Lewisa

niki lauda toto wolff mercedes EPA
Neizvršni direktor Mercedesa je odločno zavrnil špekulacije, da je srebrna ekipa na VN Malezije namerno sabotirala dirkalnik Lewisa Hamiltona.

Svetovni prvak Lewis Hamilton je bil v Sepangu na pragu sedme zmage v letošnji sezoni, ko mu je odpovedal motor. ''Nekdo ali nekaj noče, da bi osvojil naslov,'' je razočarano dejal 31-letnik in sprožil polemiko o tem, ali nemška ekipa preferira Nica Rosberga.

Hamilton je ekipo posredno obtožil, da ima z motorjem več težav kot katerikoli drug Mercedesov dirkač, špekulacije o namerni sabotaži trikratnega svetovnega prvaka pa je vehementno zavrnil Niki Lauda.

''Lewisa zelo dobro poznam. Ne bo obtoževal ekipe. Takšne interpretacije ne morem sprejeti, saj Lewis dobro ve, da delamo vse, kar je v naši moči, da bi mu zagotovili najboljši motor,'' je povedal neizvršni direktor ekipe iz Brackleyja in dodal, da se je Hamiltonu osebno opravičil v imenu celotne garaže.

''Žal mi je, saj sta motor in ekipa moja odgovornost. Zelo mi je žal zanj. To je bil mlad motor, tako da ne poznamo vzroka. Če ne vemo vzroka, ne moremo govoriti o sabotaži. To je smešno. Za oba z Nicom smo se trudili po najboljših močeh. Hamilton je z nami osvojil dva naslova svetovnega prvaka in končal največ dirk doslej. Kaj mislite, da smo ga kar naenkrat začeli sabotirati? To bi bilo neumno,'' je zatrdil Lauda.

Neumno ali ne, a dejstvo ostaja, da je Britanec z nemško ekipo osvojil dva naslova svetovnega prvaka, medtem ko Nemec še nobenega. Teorija o sabotaži je bržkone privlečena za lase, obenem pa po drugi strani ne gre zanikati, da si nemška ekipa želi nemškega prvaka.

Hamilton in Lauda se bosta o vsem skupaj pogovorila med letom na Japonsko, kamor naj bi potovala z Laudinim zasebnim letalom.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.