Šport
18 ogledov

Lazarević: "Ko greš, greš"

nogomet Anže Petkovšek
Po zmagi Slovenije proti Švici (1:0) sta oba selektorja pohvalila igro Dejana Lazarevića. 24-letni nogometaš Chieva je s pobegi po levi strani navdušil tudi občinstvo v Ljudskem vrtu.

Po desetih minutah igre v drugem polčasu je Srečko Katanec Valterja Birso zamenjal z njegovim klubskim soigralcem Dejanom Lazarevićem in zadel v polno. Otrok Domžal je s svojo hitrostjo povzročal probleme obrambi Švice in bil med najbolj nevarnimi za gol Yanna Sommerja.

"Smo 'ful' zadovoljni. Vedeli smo, da bo tekma težka, saj je Švica zelo dobra ekipa. Mi vemo, kakšna je naša pot in kaj si želimo. Danes smo bili dovolj potrpežljivi, da smo osvojili te tri točke. Švicarji so imeli v prvem polčasu dve ali tri lepe priložnosti, toda mi smo se borili, tekli smo do zadnje minute. Vsi smo dali od sebe vse in zdaj gremo naprej z zmago v žepu," je svoje videnje obračuna podal nogometaš Chieva, ki si klubski kruh služi skupaj z Birso in slovenskim kapetanom Boštjanom Cesarjem.

Na vprašanje, ali zaradi dobrih predstav pričakuje, da bo kmalu začel v prvi enajsterici Slovenije, je ponudil pričakovan odgovor. "Ne vem, bomo videli. Sam se s tem ne obremenjujem. Vsakič, ko mi selektor ponudi priložnost, dam od sebe maksimum. Jaz sem pripravljen, kako se bo selektor odločil, pa bomo videli, to je odvisno od njega. Najbolj pomembno v tem trenutku je, da osvajamo točke. S takšnim namenom gremo tudi v Litvo.

"Upam, da bomo vse tekme igrali v Ljudskem vrtu"

V Litvi Slovence čaka tekma na umetni podlagi, vendar hitronogi nogometaš v tem ne vidi resnega problema. "Pa dobro. Mogoče se nam bo žoga še bolj 'zalimala' (smeh, op. a.). Igrati na umetni travi ni najbolje, če vseskozi igraš na naravni podlagi, toda s tem se ne gre obremenjevati. Mi vemo, kakšen je cilj našega kolektiva, tako da to ni problem. Mi gremo tja, da damo vse od sebe. Umetna, naravna ... Ni pomembno, šteje le zmaga," je na to temo dejal član "letečih oslov" iz Verone.

Kot vsi člani slovenske izbrane vrste je tudi Lazarević pohvalil vzdušje na tekmi v štajerski prestolnici. "Občinstvo v Ljudskem vrtu je fenomenalno. Upam, da bomo igrali vse domače tekme tukaj, da bo prišlo gledat in navijat še več ljudi. Ni lepšega, kot igrati nogomet pred številčnim občinstvom. To je za nas čisti plus, to daje še dodatno motivacijo. Vsi so nas vzpodbujali in nam ploskali od prve do zadnje minute, evforija po zadetku pa nas je še bolj dvignila. To je to."

"Ko greš, greš"

Katanec je po tekmi dejal, da Lazarevića njegova hitrost včasih "tepe" in da bi se moral v določenih trenutkih umiriti. "To mi je selektor dejal že takoj po tekmi," je 'Laze' dejal z nasmehom na obrazu. "Težko je, ko si 'noter', ko hočeš narediti vse najboljše. Mogoče bi nekajkrat lahko odigral drugače, toda v takšnem trenutku ne razmišljaš preveč. Ko greš, greš. Seveda pa bom v prihodnosti delal na tem."

Njegovo igro je pohvalil tudi švicarski selektor Vladimir Petković, ki Lazarevića dobro pozna iz italijanske Serie A. "To je res lepo slišati od nasprotnikovega trenerja. Še posebej od takšnega, ki je še lani vodil tako velik klub, kot je Lazio," je kompliment z zadovoljstvom sprejel Lazarević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.