Magazin > Odnosi in prosti čas
26 ogledov

Laži, ki lahko rešijo zvezo

seks ljubezen Profimedias
Za uspešno zvezo sta resnica in iskrenost zelo pomembni, a strokovnjaki pravijo, da obstaja pet situacij, v katerih je bolje uporabiti "belo laž".

Pet belih laži, ki lahko rešijo vašo zvezo:

1. Prav imaš! Čeprav se s partnerjem ne strinjate, kdaj pa kdaj le popustite, še zlasti med debatami, ki ne vodijo nikamor in niso pomembne.

2. Videti si čudovito! Univerzalen odgovor na vsako vprašanje, ki se nanaša na videz. Partner, ki poka od samozavesti, vas ne bo vprašal po mnenju. Tovrstna vprašanja postavljajo tisti, ki jih razjeda dvom in pri ljubljeni osebi iščejo podporo.

3. Nikogar ne ljubim bolj kot tebe! Strokovnjaki univerze DePaul so ugotovili, da izlivi nežnosti in čustev, ki se morda zdijo nerealni ali so polni pretiravanja, utrjujejo ljubezen.

4. Vse je v redu! Obstajajo stresne situacije, v katerih nam partner ne more pomagati, zato je najbolje, da ga v to sploh ne vpletamo, pravijo psihologi.

5. Razumem te! Pomembno je, da ima partner občutek, da ga podpirate in razumete njegova čustva. To sicer ne pomeni, da pred njim skrivate svoje mnenje. Povejte mu, če se moti, a obenem pokažite razumevanje za njegova stališča, čeprav se z njim ne strinjate.

Komentarjev 1