Slovenija
28 ogledov

LDS vložila kazensko ovadbo

Državna proslava na Kongresnem trgu. Boštjan Tacol
LDS bo zoper neznano osebo vložila kazensko ovabo zaradi kršitve zakona o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi.

V LDS poudarjajo, da je bila letošnja proslava ob dnevu državnosti, na katero niso bili povabljeni partizanski praporščaki, "izraz zaničevanja ljudi, ki so se uprli nacifašizmu in so bili žrtve preganjanja v zaporih in taboriščih, preseljeni, ugrabljeni, ustreljeni kot talci, ločeni, prisilni mobiliziranci in prisilni delavci ..."

Najbolj so ogorčeni nad himno. To so sicer na začetku odpeli, a so jo pozneje označili kot vajo, vpričo predsednika države Danila Türka pa so odpeli štiri kitice Prešernove Zdravljice, čeprav zakon v svojem petem členu pravi, da je himna Republike Slovenije le sedma kitica.

"Obe dejanji razumemo kot grobo poigravanje s simboli države, morda namerno, in to s strani vladajoče stranke, ki je s tem pokazala, da ne le lažno preganja tako imenovane simbole agresorjev, ampak ne spoštuje niti tistih, ki jih ima za prave," je kritičen predsednik sveta LDS Anton Anderlič.

Komentarjev 7
  • nina 23:44 29.junij 2012.

    V naši državi ni več kaj proslavljati lahko proslavljajo samo koritarji- prašiči,ki se borijo samo za svoje koristi.

  • Kranjica 17:37 29.junij 2012.

    Zanima me, če smo po osamosvojitvi sploh imeli žekakšno proslavo, ki bi bila všeč večini državljanov. Stranka LDS pa si bo morala izbrati kako drugo , bolj pomembno temo, če bo hotela pridobiti simpatizerje.

  • zic 17:00 29.junij 2012.

    zgleda, da se po komentarjih valajo le SDS-ovci, zatotoliko minusov!!! Kar naj lepo odgovarjajo