Šport
18 ogledov

Le 6 od 28 ruskih veslačev na OI

ruski četverec, veslanje EPA
Seznam ruskih športnikov, ki ne bodo nastopili v Riu se daljša iz ure v uro.

Mednarodna veslaška zveza (Fisa) bo na avgustovskih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru dovolila nastop le šestim od 28 ruskih veslačev. Komisija Fise je dobila dokaze, da so rusko ministrstvo za šport, center za vadbo ruskih reprezentanc in tajne službe prikrivale dopinški program v Rusiji.

Poročilo Svetovne protidopinške agencije (Wada) je navedlo, da je preiskava komisije zabeležila skupno 643 izginulih pozitivnih dopinških testov v Rusiji med letoma 2012 in 2015 v 30 športih. Mednarodni olimpijski komite ni v celoti prepovedal nastopa ruskim športnikom na OI 2016, vendar je pustil možnosti o odločanju športnim zvezam. Te lahko odločijo, ali ruski športniki lahko nastopijo v Riu ali ne.

"Šest ruskih veslačev, vključno z Aleksandrom Čaukinom, Georgijem Jefremenkom, Artjomom Kosovom, Nikito Morgačevom, Vladislav Rjabcevom in Anton Zarutckijem, izpolnjuje kriterije Fise in bo lahko nastopilo v Riu. Drugi pa niso zadostili merilom, določenim po zasedanju Moka 24. julija," so pojasnili pri Fisi.

Tiste posadke, ki so jih izključili, bodo nadomestili s posadkami, ki ustrezajo jakostni lestvici po zadnji kvalifikacijski regati v Luzernu maja letos. To so Grčija v četvercu, Italija v moškem osmercu, Avstralija v ženskem osmercu in Italija v moškem dvojnem dvojcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.