Magazin > Film & Glasba & TV
443 ogledov

Le alibi za prekinitev razmerja z dvojico Slak–Traven?

tarča Televizija Slovenija
Pretekli teden je bila na sporedu zadnja oddaja Tarče, po pisanju varuha pravic gledalcev in poslušalcev Lada Ambrožiča, naj bi četrtkov primetime zapolnilo več oddaj, združenih v dvourni informativni blok.

Varuh pravic gledalcev in poslušalcev Lado Ambrožič bo Tarčo pogrešal. "Škoda, res; komajda smo se navadili na mlado voditeljico, komajda se je Jasmina "prijela", je tu namesto Tarče nekaj novega, še neznanega, nedorečenega. Morda bodo akterji novega bloka srečne roke, želimo jim to, hkrati pa se sprašujemo, ali se je Tarča zares izpela. Ali pa je bila od vsega začetka, po ukinitvi Pogledov Slovenije, zgolj nadomestek, alibi za prekinitev hišnega razmerja z udarno dvojico Slak–Traven? Štirje uveljavljeni voditelji, izposojeni na Odmevih, ki so se izmenjevali v oddaji z novim naslovom in skoraj enako vsebinsko in oblikovno zasnovo, niso dosegali gledanosti Pogledov Slovenije, povrhu vsega pa se s Tarčo tudi niso poistovetili, so se vrnili v matično uredništvo, takšen profil oddaje terja namreč enega samega voditelja,“ je Ambrožič zapisal v kolumni, v kateri je tudi spomnil, da je maloštevilna ekipa te informativne oddaje delala čudeže.

"Zgodba o Tarči me zanima kot Varuha in kot nekdanjega urednika. Oddaja se je, kot se reče, prijela, načenjala je prave teme in pred najširšo javnostjo razgrinjala krivice, nedoslednosti, oholost in nezmožnost politikov in drugih odločevalcev pri reševanju tudi najenostavnejših problemov posameznikov ali skupnosti. Ob tem pa je treba poudariti, da formiranje tako zahtevne oddaje in verodostojnega voditelja ni majhna stvar. Zato bi hiša morala še enkrat premisliti, ali se res lahko odpove takšnemu projektu. A, kot zdaj kaže, zbogom, Tarča, in srečno, moji nekdanji kolegi in sodelavci, Lidija, Ilinka, Jure, Boštjan, Jasmina in drugi. Vesel bi bil, če boste jeseni spet streljali.“

PREBERITE ŠE: RTVS o razlogih za ukinitev Tarče

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.