Vizita za živali > Novice
270 ogledov

Samo pes je vedel, da ima deklica levkemijo

Škotski mejni ovčar Profimedias
Ni se želela premakniti od nje, dokler je niso odpeljali k zdravniku.

Triletna britanka Pippa Woods je bila povsem običajen in živahen otrok in nihče še pomislil ni, da bi lahko bilo kaj narobe z njenim zdravjem.
Vendar je to kaj hitro zaslutila psička Bessie, prikupna škotska mejna ovčarka (Border Collie), ki se je v bližini svoje male prijateljice kar naenkrat začela nenavadno obnašati. V bistvu je ta pametni pes ves čas poskušal povedati, da se z Pippo nekaj dogaja, sta britanskim novinarjem zaupala njena starša.

V bistvu je bila Bessie ves čas ob deklici, ko so jo želeli ločiti od nje, je začela cviliti. Starša sta se ravno zato odločila, da gresta k zdravniku, sicer prepričana, da bo šlo le za rutinski pregled.

No, analiza krvi je kaj hitro pokazala, da nekaj ni v redu. Pippa je morala v bolnišnico, kjer sta se starša morala soočiti z novico, da je njuna deklica zbolela za akutno limfocitno levkemijo.

Deklico je seveda čakalo težavno zdravljenje, vendar je kemoterapija na srečo učinkovala in dekličino stenje je trenutno stabilno: "Prepričana sem, da je zdravljenje učinkovalo zato,  ker je bila bolezen še pravočasno odkrita, za kar je zaslužna naša Bessi," je v solzah dejala dekličina mama Paula Woods.

Čeprav bitka še ni končana, je deklica dobila še eno priložnost in to zaradi zvestega hišnega prijatelja, piše Daily Mail.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.