Svet
7 ogledov

Le po dva psa in mački

pes mačka Shutterstock
Mesto razdeljeno. V Slunju nova odredba o številu domačih živali "zaradi turistov".

Zaradi pritožb nekaterih prebivalcev Slunja, ki jih je motil lajež, smejo imeti domačini odslej le po dva psa in dve mački namesto doslej dovoljenih štirih.

"Kaj pa, če ima psička leglo šestih mladičkov, to je takoj sedem psov?" sprašuje Nikola Bogut, predsednik Kinološke zveze Slunj. "Težava so neodgovorni posamezniki, ki pustijo, da njihovi psi sami tavajo naokoli in ne število hišnih ljubljenčkov," meni Bogut, ki je poleg vzrediteljev, lovcev in drugih prebivalcev ogorčen nad novo ureditvijo.

"Za mir turistov"

"Gre predvsem za ljudi, ki prostore oddajajo turistom. Ker je poudarek našega razvoja na turizmu, moramo gostom zagotoviti mir. Ker je bilo s tem nekaj težav, verjamem, da je to prava odločitev," pravi župan Željko Rendulić. Veterinar in svetnik HDZ Davor Požega odločitvi nasprotuje, saj je prepričan, da gre za omejevanje državljanskih svoboščin: "Poznam ljudi, ki imajo po 16 psov. S tem se kaznuje lovce. Zakaj bi omejevali nekoga, ki ima rad živali in želi skrbeti za več njih. Če nekateri psi povzročajo težave, so tu za intervencije policija in redarji," meni Požega.

Občinskemu redarju Draženu Kotiću ni znano, da bi kdo imel 16 psov, je pa poudaril, da do zdaj še ni napisal kazni za nespoštovanje odredbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.