Šport > Nogomet
30 ogledov

Le s potrpežljivostjo do zmage

Milivoje Novakocić, Kevin Kampl, Jospi Iličić, Slovenija, Švica, kvalifikacije z EPA
Enga zadnjih treningov pred petkovo tekmo proti Litvi so se udeležili vsi slovenski reprezentanti z izjemo Kevina Kampla, ki zaradi kazni ne bo smel igrati.

Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah opravila enega zadnjih treningov pred petkovo kvalifikacijsko tekmo za Euro 2016 proti Litvi. Vadili so vsi reprezentanti z izjemo Kevina Kampla, ki proti Litovcem zaradi kazni ne sme igrati. Tako kot že vse dni priprav so tudi tokrat v slovenskem taboru izrazili željo in pričakovanje po zmagi.

Nič drugače ne razmišlja Josip Iličić, ki se je na začetku ozrl na razplet v skupini, v kateri je še nekaj stvari nedorečenih.

Slovenija ima ob dveh zmagah - v ponedeljek gostuje še v San Marinu - zagotovljeno najmanj tretje mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije, dosegljivo pa je tudi drugo mesto, ki neposredno vodi na EP v Francijo, a le v primeru obeh slovenskih zmag in poraza Švicarjev v Estoniji.

"Zavedamo se, da je še kar nekaj stvari odprtih. Razmišljati moramo o naši tekmi, toda tudi Švica ne bo imela lahkega dela z Estonijo. Ampak mi moramo razmišljati predvsem o naši igri, kako premagati Litvo in to je to," meni Iličić, ki ključ do petkove zmage - tekma v Stožicah se bo začela ob 20.45 - vidi v potrpežljivosti.

"Biti moramo potrpežljivi, ne smemo brez zveze izgubljati žog v napadu. Potrpežljivost je edina rešitev proti taki ekipi, ki se bo branila. Treba bo izkoristiti vsako priložnost, to je edini način za zmago," še pravi Iličić.

Bo Iličić moral prevzeti več odgovornosti?

Ker na sredini igrišča ne bo kaznovanega Kampla, bo od "Jojota" tako več odvisno? "Odvisno je od cele ekipe. Če ekipa ne funkcionira, tudi posameznik ne more nič narediti. Upam, da bo prava tekma za nas, da bomo dosegli čim več golov in vsako priložnost izkoristili," dodaja član Fiorentine, ki je v zadnjem času v dobri formi tudi v klubu.

To pa je lepa popotnica za obračun z Litvo. "Vsekakor. Vsako tekmo igram, da zmagam, da poskusim zadeti ali podati za zadetek. Tako pač razmišljam. Nič drugače ni v reprezentanci," je zaključil Iličić.

Dva poraza in ena zmaga proti Litvi

Iličić bo bržčas član prve postave v petek, tako kot Samir Handanović, Andraž Struna, Branko Ilić, Boštjan Cesar, Bojan Jokić, Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Valter Birsa, Dejan Lazarević in Robert Berić.

Slovenija je proti Litovcem doslej igrala tri tekme, eno je dobila, in sicer v teh kvalifikacijah, dve pa izgubila v kvalifikacijah za EP 1996.

Po osmih krogih v skupini E vodi Anglija s 24 točkami in si je že zagotovila nastop na EP 2016, druga je Švica s 15 točkami, tretja Slovenija z 12, Estonija je zbrala deset točk, Litva devet, San Marino pa točko.

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 10:22 08.oktober 2015.

    težka tekma bo...http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/145187/nogomet-reprezentancni-seznam-kavc-analiza-ix