Šport > Košarka
28 ogledov

LeBron ne gre na olimpijske igre

LeBron James EPA
Košarkarski zvezdnik LeBron James ne bo nastopil na avgustovskih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

To je 31-letni LeBron James iz vrst prvakov NBA Cleveland Cavaliers sporočil v noči na petek. James je v nedeljo Clevelandu zagotovil prvi naslov v zgodovini kluba in bil izbran za najkoristnejšega igralca finalne serije proti Golden State Warriors.

James je z reprezentanco ZDA nastopil na zadnjih treh olimpijskih igrah in v Atenah 2004 osvojil bronasto kolajno, na igrah 2008 v Pekingu ter 2012 v Londonu pa naslov prvaka. Če bi v Riu ponovil uspeh iz prejšnjih iger, bi postal prvi košarkar, ki bi trikrat zapored osvojil olimpijski naslov.

Številne odpovedi

Poleg Jamesove odpovedi je ameriški selektor Mike Krzyzewski ostal tudi brez Chrisa Paula in Blakea Griffina (oba Los Angeles Clippers), Russella Westbrooka (Oklahoma City Thunder), Stephena Curryja (Golden State), Kawhija Leonarda (San Antonio Spurs) in Jamesa Hardena (Houston Rockets).

Končna ekipa ZDA za olimpijske igre 2016 v Riu bo znana prihodnji teden, moštvo bo priprave začelo 18. julija v Las Vegasu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.