Šport > Košarka
29 ogledov

LeBron javno izrazil podporo

lebron james EPA
Ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James je javno obelodanil, koga bo podprl v bitki za Belo hišo na novembrskih volitvah za ameriškega predsednika.

LeBron James je javno podprl Hillary Clinton. Njegova poteza naj bi Clintonovi prinesla odločilno podporo pri volivcih v eni od ključnih zveznih držav v boju za predsedniški stolček ZDA, Ohiu.

"Podpiram Hillary, saj sem prepričan, da bo nadaljevala zapuščino mojega dobrega prijatelja, predsednika Baracka Obame," je zapisal zvezdnik Cleveland Cavaliers v članku, objavljenem na spletni strani Business Insiderja, danes pa je izšel tudi pri dnevniku Akron Beacon Journal v rojstnem kraju Jamesa v zvezni državi Ohio.

"Verjamem v to, kar je predsednik Obama naredil za našo državo in podpiram zavezo Clintonove, da bo nadaljevala njegovo zapuščino," je še dejal 31-letni košarkarski superzvezdnik, ki se je leta 2014 po štirih letih pri Miami Heat vrnil h Cleveland Cavaliers in junija z njimi osvojil šampionski prstan.

"Politiki in mnenja, ki nas razdvajajo, po mojem niso rešitev," je poudaril in ob tem spomnil na lastno otroštvo sina matere samohranilke: "Le ena oseba v resnici razume vsakodnevne bitke v Akronu rojenega siromašnega otroka. In ko pomislim, kakšno vladno politiko in ideje potrebujejo otroci v moji fundaciji, je izbira jasna. To je Hillary Clinton."

Trikratni prvak lige NBA in štirikratni najkoristnejši igralec (MVP) prvenstva je v zadnjem času začel jasneje izražati svoje mnenje o socialnih zadevah ter rasnih napetostih v ZDA.

Komentarjev 1
  • Zoran Jovanovic 10:49 03.oktober 2016.

    važn da je Lebron "PODRL" Hilary Clinton in ne podprl hahahahahha, bravo za novinarja