Šport > Košarka
36 ogledov

''LeBron je boljši športnik od Jordana''

michael jordan EPA
V razpravo o tem, kdo je boljši - Michael Jordan ali LeBron James - se je vmešal nekdanji igralec Detroit Pistons Isiah Thomas. Član košarkarske hiše slavnih bi naziv boljšega športnika pripisal 28-letnemu zvezdniku Miami Heat.

Nekdanji košarkar Detroit Pistons Isiah Thomas meni, da je LeBron James boljši športnik od Michaela Jordana. ''Oba sta odlična igralca in oba sta blestela v svojem obdobju. V mojem času še nikoli nismo videli igralca, kot je bil Michael Jordan. Skakal je višje od vseh, bil je hitrejši od vseh in preprosto najboljši atlet,'' je povedal Thomas, ki se je v začetku 90-tih let z Jordanom zapletel v rivalstvo za prevlado v ligi NBA. ''LeBron je najboljši atlet danes in verjetno boljši od Michaela, saj je večji, hitrejši in močnejši,'' je dodal 51-letnik, ki pa ni prepričan, kdo bi se bolje odrezal na parketu: ''Odvisno od številnih dejavnikov, pravil, trenerja. Veliko stvari je potrebno upoštevati. Če Jordan ne bi poznal Phila Jacksona, ali bi bil še vedno isti Michael Jordan? LeBron je v tem trenutku v pravi situaciji, ima pravega trenerja, soigralce in njegov talent je prišel do izraza,'' je povedal Thomas.

isiah thomas | Avtor: EPA EPA
Košarkar Los Angeles Clippers Antawn Jamison je nedavno dejal, da bi Jordan nedvomno še danes lahko dosegal 10, 11 točk na tekmo. ''Lahko bi dosegal 10 točk , a vprašanje je, ali bi lahko pokrival igralca? Ali bi se lahko vračal? Lahko si v dobri formi, toda igrati v profesionalnem športu je nekaj povsem drugega,'' je bil skeptičen Thomas in dodal, da se sam ne bi mogel kosati z današnjimi igralci. ''Trditi, da lahko dosežeš toliko točk, je nespoštljivo do igralcev, ki igrajo danes,'' je povedal Thomas.

Rivalstvo z Jordanom

Po tekmi All Star v sezoni 1985 se je pojavila govorica, da je bil Isiah Thomas pobudnik akcije proti Michaelu Jordanu, s katero naj bi košarkarja Chicago Bulls ignorirali v napadu in mu redko podajali žogo. Razlog naj bi bila pretirana pozornost, ki jo je bil Jordan deležen vse od vstopa v ligo NBA. Thomas je govorice zanikal in dodal, da je bil sam prav tako mlad igralec v ekipi, kjer so igrali Larry Bird, Julius Erving in Moses Malone.

Detroit Pistons so se leta 1991 po dveh zaporednih naslovih še tretjič v končnici pomerili s Chicago Bulls, a tokrat je Jordan bike popeljal do gladke zmage in v štirih tekmah izločil Pistonse. Tekme so zaznamovali številni fizični in verbalni obračuni. Osem sekund pred koncem četrte tekme, ko je bilo že jasno, da so si Bullsi zagotovili napredovanje, so košarkarji Detroita odkorakali z igrišča in se niso hoteli rokovati z zmagovalno ekipo. Thomas naj bi zaradi incidenta ostal brez nastopa na olimpijskih igrah v Barceloni, kjer je edini ''pravi'' ameriški dream team osvojil zlato kolajno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.