Šport > Košarka
20 ogledov

LeBron vključen v ameriške volitve

lebron james EPA
LeBron James je pred ameriškimi volitvami odločno na strani Hillary Clinton.

Ameriški košarkarski zvezdnik LeBron James bo danes predsedniški kandidatki Hillary Clinton pomagal prepričevati volivce v Clevelandu, v četrtek, dva dni po ameriških volitvah, pa bo obiskal Belo hišo. Zvezdnik prvakov Cleveland Cavailers, ki je že oddal svoj glas, se bo s Clintonovo družil po tekmi NFL med domačimi Browns in Dallas Cowboys.

"Upam, da se vsi zavedajo, kako pomembne so volitve. Treba je iti na volišče. Pri meni je znano, koga podpiram, zame obstaja samo en kandidat. Vsak ima pravico do svojega mnenja, a naj to pokaže na volišču," je dejal James pred tekmo v Philadelphii, ki so jo konjeniki dobili, zvezdnik pa se je prebil v top 10 na večni lestvici najboljših strelcev lige NBA.

James je že minuli mesec javno obelodanil, da podpira Clintonovo. "Podpiram Hillary, saj sem prepričan, da bo nadaljevala zapuščino mojega dobrega prijatelja, predsednika Baracka Obame," je takrat zapisal zvezdnik Cleveland Cavaliers v članku Business Insiderja.

V četrtek, ko bo volitev konec, bo James skupaj s Cleveland Cavaliers na povabilo predsednika  Obame tradicionalno, kot vsi prvaki lige NBA, obiskal Belo hišo v Washingtonu. To bo za James že tretji šampionski obisk; dvakrat je bil v Beli hiši z ekipo Miami Heat (2012, 2013).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.