Šport > Košarka
16 ogledov

LeBron pred drugo tekmo okrcal Bosha

James Miami Heat San Antonio Spurs NBA končnica finale prva tekma EPA
Zvezdnik LeBron James si je pred drugo tekmo finala lige NBA proti San Antonio Spurs zaželel, da bi celo končnico brezbarvni Chris Bosh bolj pomagal njegovim Miami Heat, ki so že na prvi tekmi izgubili prednost domačega igrišča.

Dvomi o moči Miami Heat se pojavljajo že dalj časa, po težki seriji sedmih tekem z Indinana Pacers v konferenčnem finalu pa se je tudi veliki finale proti San Antonio Spurs za branilce naslova začel vse prej kot prepričljivo.

Miami, ki je redni del sezone zaključil s 66 zmagami, je na zadnjih osmih tekmah izgubil kar štirikrat. Čeprav dvakrat zapored niso izgubili vse od 10. januarja, bi se jim na nedeljski drugi tekmi finala lahko zgodilo prav to, pred tremi zaporednimi obračuni v Teksasu pa bi bilo v bitki za naslov to morda že lahko odločilnega pomena.

Velika rezerva Miamija je brez dvoma Chris Bosh, skupaj z LeBronom Jamesom in Dwyanom Wadom član velike trojice, ki ima za seboj nekaj zares slabih predstav v končnici, katastrofalno pa je odigral tudi prvo tekmo finala s San Antoniem, na kateri je zgrešil kar 12 od 16 metov izven rakete. Prav James ga je pozval, da naj se v naslednjih obračunih približa košu.

James preveč pasiven

"Menim, da bi storili prav, če bi pritisnili Spurs v njihovi raketi. Chris bo imel na drugi tekmi močan vpliv," je dejal James. "Naš napad gre vedno čezenj. Če bo zahteval žogo spodaj, potem mu jo bomo dali. Tega si gotovo želimo."

Kritikam po uvodnem porazu ni ušel niti James. Četudi mu je uspel trojni dvojček, si ameriška javnost očitno želi še več, saj mnogi menijo, da je igral preveč pasivno. V petih minutah zadnje četrtine, ko so Spurs naredili odločilni preobrat, namreč niti enkrat ni vrgel na koš.

"Imel sem priložnost, da bi bil bolj agresiven ali iskal kakšen met," je še dodal James. "Ampak želel sem iskati soigralce, in čeprav se veliko rešitev ni izkazalo za pravilne, je bilo veliko metov odprtih. Tu sem zaradi soigralcev, ne bom opustil te strategije, ker vem, da bodo naslednjič ti odprti meti morda šli notri. Vemo, da dlje kot greš v playoff, težji so nasprotniki. Tudi mi se moramo izboljšati. Smo v finalu lige NBA, ne smemo misliti, da imamo na zadnjih osmih tekmah izkupiček 4-4, samo uživati v priložnosti in dati svoj maksimum."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.