Šport > Košarka
38 ogledov

LeBron: Za življenje ali smrt

lebron james EPA
V Oaklandu je bilo vse pripravljeno za slavje po drugem zaporednem naslovu ekipe Golden State Warriors, a sta imela LeBron James in Kyrie Irving drugačne načrte.

Zvezdnika Cleveland Cavaliers sta na peti tekmi finala košarkarske lige NBA skupaj dosegla 82 točk in branilcem naslova preprečila, da bi se veselili drugega zaporednega šampionskega prstana.

Kyrie Irving je iz igre zadel 17 od 24 metov in se ustavil pri 41 točkah, LeBron James pa je enakemu številu košev dodal še 16 skokov in sedem podaj. Prvič v zgodovini finalnih tekem lige NBA se je zgodilo, da sta dva igralca dosegla več kot 40 točk.

"Ključne so bile priprave pred tekmo, saj smo v Oakland prišli z miselnostjo, da si lahko priborimo še eno priložnost in s tem preprečimo slovo. To je bila naša glavna skrb in mislim, da nam je uspelo. Igrali smo dobro kot moštvo, ampak začutil sem potrebo, da se moram odlepiti ter vzeti svari v svoje roke in narediti tisto, kar je bilo treba narediti. Šlo je za življenje ali smrt in želel sem si, da bi bili uspešni," je povedal James in dodal: "Njegova (Irving, op. a.)  predstava je bila nekaj posebnega. Z njo se je zapisal v zgodovino," 

"Razmišljal sem samo o zmagi, saj bi poraz pomenil konec. V celoti me je prevzelo ob pomembnosti trenutka. Ves čas sem v glavi ponavljal, bodi najboljši v tistem, kar počneš. Videl sem le žogo pred sabo," pa je pristavil Irving.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.